15 Nisan 2012 Pazar

KORNİŞON TURŞULU YOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI



ÇOK SEVEREK TÜKETİLEN MOR LAHANANIN YOĞURTLU HALİ.RENGİYLE GÖZ DOLDURAN BİR SALATA VEYA MEZE TÜRÜ.BEN DEĞİŞİKLİK OLSUN DİYE İÇİNE KORNİŞON TURŞU DOĞRADIM.GAYET LEZZETLİ OLDU.

MALZEMELER;
  • ORTA BOY MOR LAHANANIN YARISI
  • 4 ADET KORNİŞON TURŞU
  • 1 SU BARDAĞI KADAR YOĞURT
  • ZEYTİNYAĞ
  • TUZ
HAZIRLANIŞI;
  • LAHANANAYI SALATA YAPAR GİBİ İNCE İNCE KIYIN
  • TUZ İLE ELİNİZLE OVARAK İYİCE ÖLDÜRÜN
  • YOĞURDU ÇIRPIN VE ÜZERİNE İLAVE EDİN KARIŞTIRIN
  • DÖRDE BÖLÜP KÜP DOĞRADIĞINIZ TURŞULARI İLAVE EDİN
  • ZEYTİNYAĞ GEZDİRİN TAMAMEN KARIŞTIRIP SERVİS TABAĞINIZA ALIN
  • TUZUNU KONTROL ETMEYİ İHMAL ETMEYİN
AFİYET OLSUN.......

2 yorum: