25 Şubat 2012 Cumartesi

VÜCUDA BİTKİSEL BAKIMLAR


SELÜLİT VE YAĞ YAKIMI İÇİN;

·         60 GR KARANFİL

·         2,5 LT SU

KARANFİLİ SUYA KOYUP KAYNATIN.ÇAY GİBİ DEMLENMESİNİ BEKLEYİN.AĞZI KAPALI CAM KAVANOZDA MUHAFAZA EDİN.KARIŞIMDAN HER YEMEK SONRASI BİR KAHVE FİNCANI İÇİN.



ŞİŞKİNLİK GİDERİCİ,ÖDEM ÖNLEYİCİ;

·         1 TUTAM DERE OTU

·         500 GR SU

SUYUN İÇİNDE DERE OTU 6 DK. KAYNATIN.15 DK. DEMLENMESİNİ BEKLEYİN.GÜNDE 3 BARDAK İÇEBİLİRSİNİZ.AMA BOL SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN.



AYAK YORGUNLUĞU İÇİN; 

·         1 KÜÇÜK KASE DENİZ TUZU(İNCE ÇEKİLMİŞ KAYA TUZUDA OLUR)

·         4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

·         1 LİMON SUYU

·         BİR TUTAM TAZE NANE(YAĞI DA OLABİLİR)

LİMON HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ SICAK SUYA KOY VE TUZU KARIŞTIRARAK ERİT.YARIM SAAT  AYAKLARINIZI BU SUDA BEKLETİN.KURUDUKTAN SONRA LİMONLA OVUN  ILIK SU İLE YIKAYIN.

YAĞLI CİLTLERDEKİ LEKELER İÇİN;
·         1 ADET KÜÇÜK KABAK
·         1 ÇORBA KAŞIĞI YULAF UNU
·         1 TATLI KAŞIĞI KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI
·         1 TATLI KAŞIĞI YOĞURT
KABAĞI RENDELEYİN VE BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIN.CİLDİNİZE SÜRÜN VE 15 DK BEKLETİN.ILIK SU İLE DURULAYIN.

HASSAS CİLTLER İÇİN PEELİNG;
·         1 AVAKADONUN YARISI
·         3 YEMEK KAŞIĞI YULAF UNU
·         2 YEMEK KAŞIĞI SU
·         1 TATLI KAŞIĞI SÜT
YULAFI SU İLE KARIŞTIRIN AVAKADOYU EZİN VE BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIN.CİLDİNİZE SÜRÜN VE 10 DK BEKLETİP OVARAK ILIK SU İLE YIKAYIN.


GÖZ ALTI TORBALARI İÇİN;
·         2 ÇORBA KAŞIĞI KURU BİBERİYE
·         300 GR KAYNAR SU
·         3 DAMLA BİBERİYE YAĞI
BİBERİYEYİ SUYA ELİNİZLE UFALAYIN YAĞI DAMLATIN VE HAŞLAYIN.1 SAAT BEKLETİP SÜZÜN.



ŞİŞMİŞ AYAKLAR İÇİN;
·         100 GR TAZE YADA KURU NANE
·         YARIM KOVA KAYNAR SU
NANEYİ KAYNAR SUDA YARIM SAAT BEKLETİN.SÜZÜN VE AYAKLARINIZI 20 DK BEKLETİN.
SOLGUN CİLTLERE MASKE;
·         1 ADET KİVİ
·         1 TATLI KAŞIĞI BAL
·         1 TATLI KAŞIĞI YULAF UNU
·         1 ÇAY KAŞIĞI BUĞDAY YAĞI
KİVİYİ SOYUN VE BLENDRDAN GEÇİRİN.BÜTÜN MALZEMELRİ KARIŞTIRIN CİLDİNİZE SÜRÜN.ÜZERİNE KAĞIT HAVLUYU ISLATIN VE KOYUN.20 DK BEKLETİN.ILIK SU İLE YIKAYIN.CİLLTE RENK BOZUKLUĞUNU GİDERİR VE CANLILIK VERİR.


TOKSİNLERDEN ARINDIRICI ÇAY;
·         2 ADET YEŞİL ELMA
·         1 ADET HAVUÇ
·         1 ADET LİMON
·         1 ADET PORTAKAL
·         1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
BÜTÜN MEYVELERİ KABUKLU ŞEKİLDE MEYVE SIKACAĞINDAN GEÇİR.HER AKŞAM YATMADAN ÖNCE 1 BARDAK İÇİN.

KIL DİBİ İLTİHABI;
·         1 KAHVE FİNCANI DENİZ TUZU
·         1 YEMEK KAŞIĞI  SUSAM YAĞI
·         1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
·         1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
·         1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
DENİZ TUZU,TARÇIN VE KEKİK KARIŞTIRIN.VÜCUDUNUZA OVARAK SÜRÜN.BANYO YAPIN.LİMON SUYU VE SUSAM YAĞINI EŞİT MİKTARDA EKLEYİP MASAJ YAPARAK SÜRÜN.KURUYUNCA BEBE PUDRASI SÜRÜN.

VÜCUTTAKİ ŞİŞLİĞİ GİDERMEK İÇİN;
·         1,5 LT SU
·         1 DEMET MAYDANOZ
·         1 YEŞİL ELMA
·         1 ÇUBUK TARÇIN
·         1 TATLI KAŞIĞI TANE KARABİBER
·         1 TATLI KAŞIĞI KARANFİL

TÜM MALZEMELERİ KAYNATIN VE BLENDRLEYIN.GÜNDE 2 SU BARDAĞI İÇEBİLİRSİNİZ.AYRICA BİBERİYE,MATE VE ARDIÇ TOHUMUNU KAYNATIP 5 DK KADAR DEMLERSENİZ BU DA FAYDALI OLUR.
TIRNAK GÜÇLENDİRİCİ DOĞAL FORMÜL;
·         1 YEMEK KAŞIĞI DENİZ TUZU
·         1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
·         1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
·         1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
·         1 TAS ILIK SU
ILIK SUYA BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIN.HER AKŞAM DÜZENLİ OLARAK HATTA MALZEMEYİ ÇOĞALTARAK AYAK TIRNAKLARINIZ DA DAHİL SÜRERSENİZ FAYDASINI GÖRÜRSÜNÜZ.


YUMUŞAK SAÇLAR İÇİN;
·         YARIM LT SU
·         1 TUTAM BİBERİYE
SUYU KAYNATIN VE BİBERİYEYİ ÇAY GİBİ DEMLEYİN.SÜZÜP SAÇ DİPLERİNE UYGULAYIN.
·         YATACAĞINIZ ZAMAN 2 ÇORBA KAŞIĞI ILIK ZEYTİNYAĞINI SAÇINIZA SÜRÜN.STREÇ FİLM İLE SARIN.SABAH ILIK SU İLE YIKAYIN.SAÇLARINIZI YUMUŞATACAKTIR.
KARMA CİLTLER İÇİN;
·         6 ADET ASMA YAPRAĞI
·         1,5 SU BARDAĞI SÜT
ÖNCE SÜT İLE PAMUK YARDIMIYLA YÜZÜNÜZÜ SİLİN.SÜTÜN İÇİNDE YAPRAKLARI HAŞLAYIN.YAPRAKLARI CİLDİZE KOYUN VE 20 DK BEKLETİN.SONRA SÜT İLE TEKRAR SİLİN.ILIK SU İLE DURULAYIN.

HASAS CİLTLER İÇİN;
·         YARIM ŞEFTALİ
·         1 TATLI KAŞIĞI PİRİNÇ NİŞASTASI
·         1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
·         1 TATLI KAŞIĞI TAHİN
·         ŞEFTALİYİ EZİN VE BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIN.CİLDİNİZE SÜRÜN 20 DK BEKLETİN ILIK SU İLE DURULAYIN.

ELLERDEKİ LEKELER İÇİN;
·         1 YEMEK KAŞIĞI SOYA YAĞI
·         1 YEMEK KAŞIĞI ELMA YAĞI
·         1 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI
·         1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
YATMADAN ÖNCE MASAJLA ELLERİZE YEDİRİN.SABAH ILIK SU İLE YIKAYIN.

MAT SAÇLARI PARLATMAK İÇİN;
·         1 TUTAM PAZI
·         1 TUTAM DEFNE YAPRAĞI
·         750 GR SU
·         1 YEMEK KAŞIĞI ELMA SİRKESİ
PAZI İLE DEFNEYİ KAYNATIN.DEMLENDİRİN VE SÜZÜN.SİRKEYİ KARIŞTIRIN VE YATMADAN ÖNCE TEMİZ SAÇLARAINIZA SÜRÜN.STREÇLE SARIN VE SABAH UYGUN BİR ŞAMPUANLA YIKAYIN.
GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRMAK İÇİN;
·         2 LİMON
·         MADEN SUYU
·         YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
LİMON KABUKLARINI RENDELEYİN TUZ İLEVE ÜZERİNİ ÇIKACAK KADAR SU EKLEYİP KAYNATIN.BLENDRDAN GEÇİRİN.PAMUK İLE TEMİZ YÜZÜNÜZE KOMPRES YAPIN.15 DK BEKLETİN VE ILIK SU İLE DURULAYIN.TEKRARLARSANIZ KARŞILIĞINI ALIRSINIZ.

YAĞLI CİLT-ÇOK GÖZENEKLİ CİLT-
PARLAYAN CİLT İÇİN;
·         1 LİMON
·         1 ŞİŞE MADEN SUYU
·         1 ÇAY KAŞIĞI BİBERİYE YAĞI
DÖRDE BÖLÜNMÜŞ LİMONU 6 DK  MADEN SUYUYLA HAŞLA VE DEMLE.YAĞI EKLE BLENDRDAN GEÇİR VE SORUNLU BÖLGELERE SÜR.20 DK BEKLET VE ILIK SU İLE DURULA.


KAYNAK;SUNA DUMANKAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder