25 Nisan 2012 Çarşamba

BALKABAKLI KEK

On günlük bir hastalık molasından sonra merhaba....
Şimdi hastalık sırası oğlumda fakat atlattı sayılır allahın izniyle....hiç bir yıl bu kadar kötü hasta olduğumuzu bilmem.
Bodrum gibi bi yerde de bu güzel havalara kanmamak imkansız.
İnsan 5 gün boyunca hiç kıpırdamadan nasıl yatar hala inanamıyorum.Üstelik bütün kemikleri sızlarken.Aldığım ilaçların hiç bir etkisini görmedim maalesef.Eğerki bedene hastalık girmişse siz ne yaparsanız yapın 3-4 gün sizi asla bırakmıyor.o hastalık sürecini muhakkak çekiyorsunuz.İnsanın tek yapması gereken bi şey varsa oda hastalanmamak için kendine gerekli dikkati göstermesi.Kesinlikle ALLAHım hiç kimseyi sağlığıyla sınamasın.HER İŞİN BAŞI SAĞLIK.10 gündür elim kolum kalkmazken bakamadım bloğuma.Yerinde duruyor şükür:)

Tarif eklemeyi her şeyi resimlemeyi çok özledim ve bu işi sevdiğimi bir kez daha anladım......


Bu kekim çok lezzetli ve değişik bir tarif.Siz dilerseniz yediğimiz  yeşil kabakları dahil edebilir ve yarım su bardağı da kakao ile hazırlayabilirsiniz.Elimde kAlmış olan balkabağını yapmak istedim.Bir dahakine de yeşil kabakla yapar eklerim allahın izniyle....

MALZEMELER;
  • 2 SU BARDAĞI UN
  • 1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 125 GR ERİTİLMİŞ MARGARİN
  • YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 2 YUMURTA
  • 1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA
  • YARIM SU BARDAĞI SÜT+YARIM LİMON SUYU
  • 2 SU BARDAĞI RENDE BALKABAĞI(ÇOK SULUYSA TAVADA BİRAZ KAVURUN)
  • 1 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
  • YARIM SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ VE TAHİN
HAZIRLANIŞI;
  • YARIM SU BARDAĞI SÜTÜN İÇİNE LİMONU SIKIN VE KENARDA BEKLEMEYE ALIN
  • UN,KARBONAT,TUZ,ŞEKER,VANİLYAYI BİR KAPTA KARIŞTIRIN
  • DİĞER KAPTA MARGARİN,SIVIYAĞ,ŞEKERİ ÇIRPIN,
  • SIVI KARIŞIMA YUMURTALARI TEK TEK ARADA İYİCE ÇIRPARAK EKLEYİN
  • UN KARIŞIMI VE İLK BAŞTA HAZIRLADIĞIMIZ SÜTLÜ KARIŞIMI 3 SEFERDE OLACAK ŞEKİLDE SIVI KARIŞIMA KARIŞTIRARAK EKLEYİN.(YAĞLI KARIŞIM=UN-KARIŞTIR=SÜT KARIŞTIR 3 DEFADA)
  • RENDELENMİŞ BALKABAĞINI HAMURA EKLEYİN KARIŞTIRIN
  • ÜZERİNE DAMLA ÇİKOLATA VE CEVİZİ İLAVE EDİN HAFİFÇE KARIŞTIRIN
  • MARGARİNLE YAĞLAYIP UN SERPİŞTİRDİĞİNİZ KALIBINIZA DÖKÜN
  • 170 DERECEDE 40 DK YAKIN PİŞİRİN.KENDİ FIRININIZA GÖRE AYARLAYIN
  • SERVİS ESNASINDA ÜZERİNDE TAHİN GEZDİREREK SERVİS YAPIN....



AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder