14 Mart 2012 Çarşamba

FİNGER BİSKÜVİLİ MANDALİNALI MUHALLEBİ VE MANDALİNANIN FAYDALARI

 
Bodrumda yaşamamın en büyük avantajlarındandır ağcındankopartıp bol bol mandalina yiyebilmem.Oğlumla tek hastalığımız faranjit maalesef.Grip felan çok zor 2 senede bi anca(maaşallah:)),bence bunun tek sebebi bol c vitamini aldığımızdan.Ana oğul 1 brokoli, 2 mandalina manyağı:))

Eğer çocuklarınıza yediremiyorsanız suyunu sıkın o şekilde deneyin.keza ben 1,5 yaşındayken oğlum öyle yapmıştım ve başarılı da olmuştum.

Bu mandalina pelteli,sütlü irmik tatlısı 'nı mutlaka denemelisiniz.Beğenmeyene rastlamadım tabii damak tadı meselesi.tatlı ve ekşiyi bir arada severim derseniz tam size göre.

Aşağıdaki bilgileri 50mucizebitki den aldım.Mandalinayı yazıyı okuyunca bi daha yedim:))



o Mandalina, içerdiği zengin ve doğal C vitaminiyle, bedenimizin hastalıklara karşı direnme gücünü artırır.

o Yüksek orandaki potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

o İçerdiği antioksidan maddelerle bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır.

o Kalp hastalıklarına karşı şaşırtıcı bir ilaç olma özelliği taşır: Çünkü kötü kolesterol düzeyini düşürür. Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır. Damar hastalıklarına karşı bedeni korur.

Sağlığa yararlı bütün bu önemli etkilerinden yararlanmak için mandalinanın taze olarak yeteri kadar yenilmesi öğütlenir.


100 gr. taze mandalinanın içerdiği besin değerleri şunlardır: 46 kalori; 0,8 gr. protein; 11.6 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; 0,5 gr. lif; 18 mgr. fosfor; 49 mgr. kalsiyum; 0,4 mgr. demir; 2 mgr. sodyum; 126 mgr. potasyum: 7,8 mgr. magnezyum; 420 IU A vitamini: 0,06 mgr. B1 vitamini; 0,2 mgr. B2 vitamini; 0,1 mgr. B3 vitamini; 0,067 mgr. B6 vitamini; 7,4 mcgr. folik asit ve 31 mgr. C vitamini. Mandalina kanserden koruyor Japonya'da yapılan iki farklı araştırmaya göre; mandalina yiyenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle beslenen bin 73 kişi üzerinde yapılan testlerde ortaya çıkan sonuçlara göre; mandalinada bulunan ve ona turuncu rengini veren 'karoten' maddesi, insanlarda karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azaltıyor. Kyoto Üniversitesi'nde yapılan diğer araştırmada ise mandalina suyu içen hepatit hastalarının, karaciğer kanserine yakalanmadıkları tespit edildi.




Mandalina kanserden koruyor

Japonya'da yapılan iki farklı araştırmaya göre; mandalina yiyenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle beslenen bin 73 kişi üzerinde yapılan testlerde ortaya çıkan sonuçlara göre; mandalinada bulunan ve ona turuncu rengini veren 'karoten' maddesi, insanlarda karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azaltıyor. Kyoto Üniversitesi'nde yapılan diğer araştırmada ise mandalina suyu içen hepatit hastalarının, karaciğer kanserine yakalanmadıkları tespit edildi.


 Ayrıca Mandalina Yağı: Derinin üzerindeki porus adını verdiğimiz gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknede kullanılmaktadır.
Kullanım Şekli
Masaj olarak, banyoda, buğu tarzında kullanılır. Eklem ağrılarında masaj tarzında uygulanır. Banyoda gevşeme sağlamak ve yorgunluğu gidermek için birkaç damla kullanılır. Mandalın esansı yağı, deri üzerinde irite edici etkisi mevcuttur, güneş yanıklarında dikkatli kullanılmalıdır. Serin yerde ve koyu şişelerde saklanmalıdır .
 





Mandalina peltesini her türlü kullanmayı çok seviyorum.Geçenlerde alışverişe gittiğimde labne peynirini almayı unuttuğumu eve gelince fark ettim.Çok güzel ve kolay bir tarif yapıcaktım labneyle.Neyse ALLAH uzun ömür verirse onuda yaparım inşallah.
Eşimin gözüne çarpmış finger bisküvi almış.Bende ona bu güzel tatlıyı yaptım.Çok beğendi ve favorilerine ekledi;)
GÜMÜŞLÜKTE bakımlı ve her daim yeşil olan arkadaşımın bahçesinden mandalinalar.Sıkmalık olan bu mandalinaların suyu çok lezzetli.Oğlumdan dolayı sıkarım bol bol.Yine oğlum mandalina suyu diye tutturmuşken gözüm bisküvitlere çarpınca bu çıktı ortaya.
MALZEMELER;
  • 4  su bardağı mandalina suyu + 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
BEYAZ MUHALLEBİSİ İÇİN;
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 paket finger bisküvi
HAZIRLANIŞI;
  • tencereye nişasta,un koyun ve azar azar mandalina suyunu ilave ederek karıştırın ve ateşe oturtun.
  • toz şekerini ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın
  • baton kalıba bisküvitleri dik gelecek şekilde dizin
  • mandalinalı muhallebiyi bir kaç kez blendırdan geçirin
  • yarısını kalıba dökün arasına uzunlamasına bisküvi koyun ve diğer yerını dökün
  • beyaz muhallebiyide aynı şekilde pişirin.ben mandalina kokusu çok olsun diye vanilya kullanmadım.
  • beyaz muhallebiyide blendırlayın ve mandalina muhallebisinin üzerine dökün  
  • 1 saate yakın oda sıcaklığında ve 2 saat buzlukta dinlendirin.buz tutmamalı.dondurucunuza göre zamanını siz ayarlayın
  • çok fazla oda sıcaklığında kalırsa pelte fazla yumuşuyor ve kesilince dağılıyor.
  • bitene kadar buzdolabında bekletin



 BODRIb

AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder