14 Mart 2012 Çarşamba

KAVRULMUŞ MANTI MAKARNA


KLASİK BİLDİĞİMİZ BİR MAKARNATARİFİ

MALZEMELER;
  • YARIM PK MAKARNA
  • 4 KAŞIK SALÇA
  • 1 KASE YOĞURT
  • 1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN SIVIYAĞ
  • KEKİK
  • TUZ
  • HAŞLAMAK İÇİN SU
HAZIRLANIŞI;

  • TENCERENİZE YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SIVIYAĞ KOYUN
  • MAKARNALARINIZI ÜZERİNE İLAVE EDİN VE ORTA ATEŞTE KARIŞTIRARAK TUZUNUDA SERPİŞTİRİP KAVURUN
  • RENKLERİ TAMAMEN DÖNÜNCE 2 BARDAK SU EKLEYİN YAVAŞ OLUN Kİ ÜZERİNİZE  SIÇRAMASIN
  • ARA ARA KARIŞTIRARAK YUMUŞAYINCAYA VE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN,OCAKTAN ALIN.
  • TAVAYA SIVIYAĞ KOYUN KIZDIRIN VE SALÇAYI İLAVE EDİN,
  • KEKİK VB DİLEDİĞİNİZ BAHARATI EKLEYİP KARIŞTIRIN ATEŞTEN ALIN
  • MAKARNAYI SERVİS TABAĞINIZA ALIN ÜZERİNE ÇIRPILMIŞ YOĞURT VE SALÇALI SOZU GEZDİRİN.

AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder