KLASİK BİLDİĞİMİZ BİR MAKARNATARİFİ
MALZEMELER;
- YARIM PK MAKARNA
- 4 KAŞIK SALÇA
- 1 KASE YOĞURT
- 1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN SIVIYAĞ
- KEKİK
- TUZ
- HAŞLAMAK İÇİN SU
- TENCERENİZE YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SIVIYAĞ KOYUN
- MAKARNALARINIZI ÜZERİNE İLAVE EDİN VE ORTA ATEŞTE KARIŞTIRARAK TUZUNUDA SERPİŞTİRİP KAVURUN
- RENKLERİ TAMAMEN DÖNÜNCE 2 BARDAK SU EKLEYİN YAVAŞ OLUN Kİ ÜZERİNİZE SIÇRAMASIN
- ARA ARA KARIŞTIRARAK YUMUŞAYINCAYA VE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN,OCAKTAN ALIN.
- TAVAYA SIVIYAĞ KOYUN KIZDIRIN VE SALÇAYI İLAVE EDİN,
- KEKİK VB DİLEDİĞİNİZ BAHARATI EKLEYİP KARIŞTIRIN ATEŞTEN ALIN
- MAKARNAYI SERVİS TABAĞINIZA ALIN ÜZERİNE ÇIRPILMIŞ YOĞURT VE SALÇALI SOZU GEZDİRİN.
AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder