17 Şubat 2012 Cuma

MANDALİNA PELTELİ,SÜTLÜ İRMİK TATLISI


BU MUHALLEBİYİ  KEŞFETTİĞİMDE  12-13 YAŞLARINDAYDIM.CANIMIZ MUHALLEBİ FELAN ÇEKTİĞİNDE SÜT YOKSA EVDE HEMEN YAPARDIMCANIM KARDEŞİMLE KAŞIK KAŞIK YERDİK.BİRAZ EKŞİ SEVİYORSANIZ  HERŞEYLE UYDURABİLİRSİNİZ.PASTA KREMASI BİLE YAPTIĞIM OLMUŞTUR.ANNEM EKŞİYİ HİÇ SEVMEMESİNE RAĞMEN HER YAPTIĞIMDA ÇOK BEĞENMİŞTİR.EE BİDE ANNE OLUNCA TORPİLMİ YAPIYO ACABA DİYE DÜŞÜNMEDİMDE DEĞİL TABİİ...

SÜTLÜ İRMİK İÇİN:

MALZEMELER:

1 LİTRE SÜT
10 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
10 ÇORBA KAŞIĞI TOZŞEKER
1 PAKET VANİLYA

MANDALİNALI MUHALLABİ İÇİN:

3 SU BARDAĞI TAZE SIKILMIŞ MANDALİNA SUYU
5 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
UNU İNCELTMEK İÇİN YETERİ KADAR SU


YAPILIŞI:


SÜTLÜ İRMİK İÇİN OLAN MALZEMELERİ BİR TENCEREYE ALIP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. BORCAMA SU KOYUN ÇALKALYIP DÖKÜN.NEMLENMİŞ BORCAMA İRMİKLİ KARIŞIMI DÖKÜN VE SOĞUMASI İÇİN BİR KENARA ALIN.

MANDALİNALI MUHALLEBİ İÇİN ÖNCE UNU TENCERENİZE ALIN AZ AZ SU DÖKEREK (ÇOK SU OLMADAN)UNU TOPAKLANMADAN HIZLI KARIŞTIRARAK İNCELTİN.KALAN MALZEMELERİDE EKLEYİP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.SOĞUMUŞ İRMİĞİN ÜZERİNE DÖKÜN VE SOĞUYUNCA SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder