20 Mayıs 2012 Pazar

DONDURMALI İRMİK HELVASI

HERKES TARAFINDAN SEVİLEN İRMİK HELVASINI BU ŞEKİLDE HİÇ DENEDİNİZMİ?
DENEMİŞ OLANLARIMIZ VARDIR ELBETTE.AMA DENEMEYEN VARSA ACELE ETSİN.BİLDİK HELVANIN NE DENLİ DEĞİŞTİĞİNİ TADINCA ANLARSINIZ......


MALZEMELER;

125 GR TEREYAĞ
4 ÇAY BARDAĞI İRMİK
3 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
YETERİ KADAR SICAK SU(2-3 SU BARAĞI)
DİLEDİĞİNİZ DONDURMA ÇEŞİDİ

HAZIRLANIŞI;

-YANMAZ TAVANIZA TEREYAĞI KOYUN ERİTİN
-ERİYEN YAĞIN ÜZERİNE İRMİK EKLEYİP RENGİ KOYULAŞANA KADAR KAVURUN
-ÜZERİNE TOZ ŞEKERİ EKLEYİN KARIŞTIRIN
SUYUN MİKTARINI ÖLÇMEDİM GÖZ KARARI BÜTÜN İRMİĞİ KAPLAYACAK KADAR SU OLACAK
-SİZ BARDAKLA KONTROLLÜ OLARAK İLAVE EDİN SUYU.
-SUYUNU TAMAMEN ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
-SERVİS EDECEĞİNİZ ZAMAN ILIK OLMALI
-DİLEDİĞİNİZ BOYUTTA KASENİN İÇİNE İNCE TABAKA OLUŞTURACAK ŞEKİLDE ORTASINI ÇUKURLAŞTIRARAK İRMİĞİ YERLEŞTİRİN.
ORTASINA 2-3 KAŞIK DONDURMA EKLEYİN VE TEKRAR İRMİK KOYARAK AĞZINI DÜZLEŞTİRİN
SERVİS KASENİZE TERS ÇEVİREREK SERVİS YAPIN.
ACELE DAVRANDIĞIMDAN DOLAYI KASEYE KALIN DÖŞEDİM İRMİĞİ BUNA DİKKAT EDİN
NE ÇOK KALIN NEDE ÇOK İNCE OLMALI.





.....AFİYET OLSUN..... 



2 yorum:

  1. Buna bayılıyorum. Ellerinize sağlık. Bende alınmayı bekleyen bir ödülünüz var. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, harika gözüküyor. Ben de beklerim sevgiler
    http://eshayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil