21 Mayıs 2012 Pazartesi

FIRIN HELVA




Sabah kahvaltısı için ne yapayım derken evdeki helvayı fırınlamak geldi aklıma.Tabii nette bir ön araştırma yaptım.Genelleme olarak sade tahin helvasından yapılmış.Bendeki karışık helvaydı rengi kakaolu oldu.Kaşık kaşık yenen ve ekmeğe sürülebilen bir heva denemediyseniz hemen harekete geçin derim.
Ben sütle hazırladım.Dilerseniz direk ezip güveç kaplarına yada küçük tepsiye koyarak da fırınlayabilirsiniz.

MALZEMELER;
  • 2 pk.margarin büyüklüğünde helva
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağ
HAZIRLANIŞI;
  • öncelikle fırınınızı 150 derceye ayarlayın
  • helvayı derin kaseye koyun ezin
  • üzerine sütü ve tereyağı ekleyin tekrar ezerek malzemenin karışmasını sağlayın
  • içine alacak kadar bir tepsiye koyun önce fının üst katında 10 dk daha sonra orta katında üzeri kızarana dek fırınlayın.....
AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder