20 Mayıs 2012 Pazar

TAZE KİŞNİŞLİ KALEM BÖREĞİ

Bu lezetli börekleri arkadaşım mefaret yaptı.Kendisi elinde açtı ve taze kişniş otuyla diğer adı çin maydanozuyla peynirli bir iç harcı olan bu börekler kişniş otunun da vermiş olduğu o faklı tadıyla çok lezzetliydi.Sevgili arkadaşımın ellerine sağlık.
Farklı farklı türleri varmış kişnişin.KARS'a gittiğimde Eylül ile Ekim ayları arası açmış ve maydanoz zannederek koparmıştım.salatada kullanmıştık.Fakat o kadar keskin bir tadı varki yiyenler bilir.Ben genellikle köfte vb.yaparken kişnişin tozunu kullanıyorum.Taze olanını tüketmem biraz zor.Arkadaşım muğlalı ve burdada farklı bir ota kişniş diyorlar.Doğudakine benzemiyo açıkçası.Ama tadı anımsatıyor.
Neyse gelelim tarifimize.
Ölçüyü kendinize göre artırabilirsiniz.

HAMUR MALZEMELERİ;

2 su bardağı un + açarken kullanmak için
1- 1,5 su bardağı kadar su
1 yemek kaşığı sirke(kıyır kıyır olması için)
tuz

İÇ HARCI;


1 demet taze kişniş
yeteri kadar yağlı beyaz peynir


KIZARTMAK İÇİN;


sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Hamur malzemelerini hazırlamak için;yoğurma kabına unu alın üzerine sirke ve tuz serpiştirin
kontrollü bir şekilde yarım su bardağı kadar suyu azar azar ekleyin ve yoğurun.tamamen kıvamlanınca 10 dk kadar dinlendirin.bu arada iç malzemesini hazırlayın.kişnişleri yıkayın doğrayın ,peynirleri ezin ve ikisni harmanlayın.acı severseniz pul biber de katabilirsiniz.

Dinlenen hamurunuzu üçe bölün elinizle yuvarlayın zemini unlayıp büyük servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde unlayarak ince bir şekilde açın.Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın.küçük üçgenler halinde kesin iç harcınızı geniş olan tarafına koyup sarın.Uçları yapışmazsa bir kase su hazırayın ve ucunu suya batırıp yapıştırın.
Hepsi bittikten sonra dilerseniz derin dondurcuda saklayın dilerseniz hemen kızartın ...
............AFİYET OLSUN..........

1 yorum:

  1. harıka gorunuyor ellerıne sağlık cayın yanında ne ıyı olur

    YanıtlaSil