9 Nisan 2012 Pazartesi

SPİRAL BOMBA PASTA


Misafirliğe giderken elim boş gitmek istemedim.ne de olsa ilk defa gideceğim bir evdi.şöyle değişik sık yapılmayan bir tarif olsun derken bayramda yapmış olduğum bu süper pastam aklıma geldi.elbette biraz daha süslü ve renkli olsa daha güzel olurdu ama nasipte bu şekilde olması varmış.ben ortaya beyaz çıkardım siz isterseniz muhallebi arasına renkli meyveler koyabilir pandispanyayı kakaolu yapabilirsiniz.
gelelim pandispanyanın tarifine çok güzel bir tarif.yüzde yüz tarife sadık kalırsanız sizi hayal kırıklığına asla uğratmaz.


MALZEMELER;

6 adet oda sıcaklığında yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
yarım pk kabartma tozu

HAZIRLANIŞI;
yumurta ve şekeri mikserle önce yavaş hızda daha sonra da hızlı ayarda beyaz köpük köpük olana dek çırpın.unu ve kabartma tozunu eleyerek, yavaş yavaş ekleyerek mikserin düşük ayarında çırpın.
margarinle fırının kendi tepsisini(büyük turbo fırınım)kıyısını köşesini hiç açık yer kalmayana dek yağlayın.bu yağlama işi çok önemli yapışabilir çünkü.her tarafına un serpin her yerine bulaştığından emin olun.daha sonra tepsiyi ters çevirin arkasına vurarak fazla ununu dökün.pandispanya hamurunu tepsinize dökün düz bir zeminde yere tepsiyi vurun hava kabarcıkları bu sayede yok olur hamur daha güzel ve düzgün bir şekilde kabarır.fırınınızı 170 dercede ayarlayın ve 20 dk pişirin.içine soktuğunuz kürdan vb.temiz çıana dek pişiin ilk 10 dk kesinlikle fırın kapağını açmayın.süre sonunda pandispanyayı sıkı rulo şeklinde sarın soğumaya bırakın.
favori muhallebi tairifimi kullandım.

MUHALLEBİSİ İÇİN;
1 lt süt
1 pk margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 pk damla sakızlı vanilya

HAZIRLANIŞI;
Margarini tamamen erittikten sonra unu dökün ve çok hızlı bir şekilde karıştırın.tamamen pürüzsüzleşen una sütü ekleyin ve sürekli karıştırın.toz şeker ve vanilyayı ekleyin pişirin.30 dk boyunca ara ara blendrdan geçirin ve ılnmaya bırakın.



pandispanyayı açın  üst pişen kabuğunu soyun.soymadan da kullanılabilir zaten kendi rahatça soyulabilir bir duumda..fakat soyulduğnda daha beyaz bir hal alıyor.arasına herhangi bir şey sürebilirsiniz.vişneli puding,krem şanti vb. fakat biraz katı olmalı.rulo sardığınız pandispanyayı eşit aralıklarla doğrayın.derin saata kasenize yerleştirin.3-4 dilim ayırın,üzeri için.ortasına hazırladığınız muhallebiyi dökün.en üste fotoğraftaki gibi kalan ruloları dizin.1 gece buzdolabında bekletin.



Ertesi gün servis tabağına yerleştirin ve ters çevirin.dilimleyerek servis yapın.servis esnasında çikolata sosu gezdirirseniz daha şık bir sunum elde etmiş olursunuz.


AFİYET OLSUN.......

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canımm..
    çok güzel olmuş..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM...SEVGİLER....

    YanıtlaSil