12 Nisan 2012 Perşembe

SALAMLI VE PEYNİRLİ MİLFÖYLER



MİSAFİR Mİ GELİYOR?EMİNİM VARDIR BUZLUKTA BİR KAÇ ADET MİLFÖY HAMURU.TATLI OLMASI GEREKİRSE LOKUM ,HELVA VB.KONUP-TUZLU İSTENMİŞSE 200 GR BİR PEYNİR YETERLİ OLUYOR.MİLFÖY FRANSIZLARIN VE BİNYAPRAK DEMEKMİŞ ANLAMI.ASLINDA NASIL YAPILDIĞINI YILLAR ÖNCE TV DE İZLEDİĞİMDE BU KADAR YAĞLA NE HALE GELİYOR BU HAMUR DİYE ÇOK ŞAŞIRMIŞTIM DOĞRUSU.İNŞALLAH BİR GÜN YAPARIM.AKLIMDA ÇOOOK VARDA EVDE YAPILABİLECEKLER AMA YAPILDIĞINDA YENİYO YAHU.MİSAFİR DE BOL OLUNCA ALLAHA ŞÜKÜR EV SAHİBESİ YEMEZSE MİSAFİR NASIL YER.BUNA DA GÖNÜL RAZI GELMEZ OFF OFFF....
NEYSE TARİFİM ACİL DURUMLAR İÇİN. YAPMAYAN YOKTUR ZATEN.BEN PİLİÇ SALAM VE TULUM PEYNİRİ KULLANDIM.SİZİN ELİNİZDE NE VARSA ONU KULLANABİLİRSİNİZ.SUCUK VE BEYAZ PEYNİR GİBİ.YUMURTA ÜZERİNE SÜRMEDİM SİZ DİLERSENİZ KULLANIN.


MALZEMELER;
  • 6 YAPRAK MİLFÖY
  • 6 DİLİM PİLİÇ SALAM
  • 6 DİLİM TULUM PEYNİRİ
  • 6 ADET KÜRDAN
HAZIRLANIŞI;
  • BUZU ÇÖZMÜŞ MİLFÖYLERİN ARASINA SALAM VE PEYNİRİ YERLEŞTİRİN
  • ÇAPRAZLAMA OLARAK KÖŞELERİNİ KÜRDAN YARDIMIYLA TUTTURUN
  • 160 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN
AFİYET OLSUN.....

2 yorum:

  1. en büyük kurtarıcımız değil mi canım:)
    ellerine sağlık..
    çok hoş görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. EVET CANIM GERÇEKTENDE ÖYLE
    TEŞEKKÜR EDERİM
    SANADA SEVGİLER.......

    YanıtlaSil