Sebzelerin bu hallerini fazlasıyla seviyorum.Akşam yemeğinde eşlik eden bir kaç çeşit mezem varsa sofram oldukça hoşuma gidiyor.Öncelikle bildiklerimi yapıp koymayı istedim.Havuç mezesini bilmeyen yoktur.Miktarım az 2-3 kişilik.Siz kişi sayınıza göre artırabilirsiniz.
MALZEMELER;
- 2 adet küçük boy rende havuç
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- arzuya göre 2 diş ezilmiş sarımsak
- zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı mayonez(2 yemek kaşığı üzüm sirkesi kullanılabilir yerine)
- tuz
- rendelenmiş havuçları zeytinyağında tuznu serpin suyunu çekene kadar kavurun,soğumaya bırakın
- yoğurt,mayonezi birlikte çırpın içine sarımsakları soğumuş havuçları ekleyin ve karıştırın.
- servis tabağınıza alın dilerseniz zeytinyağ üzerinde gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder