13 Nisan 2012 Cuma

YOĞURTLU HAVUÇ MEZESİ



Sebzelerin bu hallerini fazlasıyla seviyorum.Akşam yemeğinde eşlik eden bir kaç çeşit mezem varsa sofram oldukça hoşuma gidiyor.Öncelikle bildiklerimi yapıp koymayı istedim.Havuç mezesini bilmeyen yoktur.Miktarım az  2-3 kişilik.Siz kişi sayınıza göre artırabilirsiniz.

MALZEMELER;
  • 2 adet küçük boy rende havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • arzuya göre 2 diş ezilmiş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mayonez(2 yemek kaşığı üzüm sirkesi kullanılabilir yerine)
  • tuz
HAZIRLANIŞI;
  • rendelenmiş havuçları zeytinyağında tuznu serpin suyunu çekene kadar kavurun,soğumaya bırakın
  • yoğurt,mayonezi birlikte çırpın içine sarımsakları soğumuş havuçları ekleyin ve karıştırın.
  • servis tabağınıza alın dilerseniz zeytinyağ üzerinde gezdirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder