1 Nisan 2012 Pazar

PEYNİRLİ KÖZ BİBER SARMASI


SABAHLARI KAHVALTIDA KÜTÜR KÜTÜR YEMEK,KÖZLEYİP DEĞİŞİK BAHARATLARLA SOSLAMAK,HER TÜRLÜ DOLMASINI YAPMAK VB. ÇEŞİDİ BİR BİBERE BU KADARMI YAKIŞIR.
ALLAH İZİN VERİRSE YAPTIĞIM KAPYA BİBERİNİN DOLMALARINI DA YAYINLAYACAĞIM.GELELİM BU MEZEMİN TARİFİNE.TARİFİM İKİ KİŞİLİKTİ VE KÜÇÜK BOYDU BİBERLERİM. 5 TANEYDİ VE KÜÇÜK KASE PEYNİR KULLANDIM.SİZ KENDİNİZE GÖRE TARİFİ UYGULAYIN.

MALZEMELER;
  • YETERİ KADAR KIRMIZI KAPYA BİBERİ
  • EZİLMİŞ BEYAZ PEYNİR
  • TAZE SOĞANIN YEŞİL KISIMLARI
  • SARIMSAK
  • ZEYTİNYAĞ
  • TUZ
HAZIRLANIŞI;
  • İLK İŞ SOĞANIN YEŞİL KISIMLARINI SICAK SUDA BEKLETN
  • BİBERLERE BİR BIÇAK BATIRIN VE FIRININ IZGARA KISMINDA KÖZLEYİN
  • KÖZLENİNCE POŞETE KOYUN VE AĞZINI BAĞLAYIN BU ÇABUK SOYULMASINI SAĞLAR
  • POŞET İÇİNDE 5-10 DK KALDIKTAN SONRA KABUKLARINI SOYUN VE TEMİZLEYİN
  • KASEDE TUZ,ZEYTİNYAĞ,RENDELENMİŞ SARIMSAK KARIŞTIRIN
  • BİBERLERİNİZİN İÇİNE ZEYTİNYAĞLI KARIŞIMI SÜRÜN PEYNİRİ KOYUN VE SARIN.
  • SOĞANLARLA TAM ORTASINDAN BAĞLAYIN.
  • ÜZERİNDEN ZEYTİNYAĞLI KARIŞIMI GEZDİRİN E SERVİS EDİN

AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder