8 Nisan 2012 Pazar

KIRMIZI DÜŞLER

Bahar yaklaşırken yeni çıkan çilek kokuları sarmıştı TURGUTREİS pazarını.Almak lazımdı ,tabii oğlumdan ne kaçırdıysam bu lezzetli kupları çıkardım dün akşam misafirlerime.Misafirleriminde çok lezzetli buldular.Eee...tatlı deyince kim hayır diyebilirki dimi.Çilekler çok taze hemen evin içini kaplayan kokusuyla ağızları sulandırması çok hoş.Artık bol bol çilekli tariflere inşallah...

MALZEMELER;
Beyaz muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 pk margarin(yada 1,5 su bardağı sıvıyağ azaltılabilir fakat net 1 su bardağı konulmalı)
  • 1 su badağı un
Çilek peltesi için;
  • 10 adet çilek(rastgele doğranmış)
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • yarım su bardağı su
HAZIRLANIŞI;
  • Beyaz muhallabi için;öncelikle malzemeleri ocağa yakın tezgahta hazır edin.hızlı olmanız gerekecek çünkü.
  • margarini tencerede tamamen eritin(sıvıyağı kızdırın)
  • üzerine 1 bardak unu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın,topaklanmasına izin vermeyin
  • tamamen un pürüzsüzleşince sütü azar azar ilave edin ve sürekli karıştırın
  • şekerinide ekleyin ve pişirin.
  • 20 dk içinde ikide bir blendrlayın.
  • servis bardaklarınıza paylaştırın ılınmaya bırakın.
  • Çilek peltesi için; yarım bardak suda nişastayı eritin.
  • üzerine doğranmış çilek,şeker ve vanilyayı ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • blendrdan geçirin,tekrar ateşe koyup 1-2 taşım kaynatın,
  • soğumuş olan muhallebinin üzerine pay edin ve ılıyınca buzdolabına kadırın.
  • nane yapraklarıyla servis edin.


AFİYET OLSUN........

2 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIMM:)
    ÇOK HOŞŞ GÖRÜNÜYOR:)
    MUTLU HAFTALAR DİLERİM..
    SEVGİLER..
    :)

    YanıtlaSil
  2. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BEĞENMENİZE ÇOK MUTLU OLDUM:) BENDE SİZLERE MUTLU HAFTALAR DİLERİM....

    YanıtlaSil