10 Nisan 2012 Salı

KARAMELLİ ELMALI GÜZEL




SON BİR ELMA KALMIŞKEN MASANIN ÜZERİNDE ONU DEĞERLENDİRMEK LAZIMDI.GENELLİKLE HOME TV Yİ İZLERKEN SIK SIK RASTLADIĞIM BİR TATLI ÇEŞİDİYDİ.ELİMDE HİÇ TARİFİ YOKKEN KALKTIM.ELİNDEN NE KURTULMUŞ DİYEREK NASIL OLSA ÇÖPE GİTME ŞANSI YOK:O ORTAYA NE ÇIKARSA DİYE KOYULDUM İŞE.GERÇEKTEN DE KENDİMİN HAKKINI VERDİM.BEĞENDİLER VE İÇİNDE NE OLDUĞUNU LEZZETİNİ ÇÖZEMEDİLER.GERÇİ BENDE BÖYLESİNİ İLK DEFA DENEDİM.AZICIK ALKOLLÜ BİR TARİF.SİZ KOYMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ ELBETTE HERKESİN BAŞTA SİZİN HOŞUNUZA GİTMEYEBİLİR.TARİFİ BENDEN DENEMESİ SİZDEN....



ÖNCELİKLE KALIBIM ÇOK KÜÇÜK BUNU BİR KENARA NOT EDİN.EE KALIP KÜÇÜK OLUNCA MALZEME MİKTARIMDA ONA GÖRE AZ.
KALIBIM VE MALZEMEM AZ AMA 3-4 KİŞİLİK BİR TARİF OLDU.

TABANI İÇİN;

 1 ADET ELMA

KARAMELASI İÇİN;

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
ÜZERİNİ 1 MM GEÇECEK KADAR SU

HAZIRLANIŞI;

KALIN TABANLI ÇELİK TAVANIZA ŞEKERİ KOYUN VE SAĞA SOLA SALLAYARAK ŞEKERİ DÜZLEŞTİRİN(YAYIN).ÜZERİNİ 1 MİLİM GEÇECEK KADAR SU KOYUN TAMAMEN KAYNAYINCAYA KADAR YÜKSEK ATEŞTE KAYNADIKTAN HEMEN SONRA KISIK ATEŞTE ALTIN SARISI RENGİ ALINCAYA DEK KAYNATIN.KALIBINIZIN DİBİNE DÖKÜN TAMAMEN YAYILMASI İÇİN ELİNİZLE YUVARLAYARAK KALIBI HAREKET ETTİRİN.ELMAYI SOYUN VE DİLİMLEYİN KARAMELANIN ÜZERİNE DİZİN.VE HAMURUNU HAZIRLAMAYA GEÇİN.

KEK HAMURU İÇİN;

2 YUMURTA
1,5 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 KAHVE FİNCANI KIRMIZI ŞARAP
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 PK GURME VANİLYA(DR.OETKER)
YARIM PK KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN(2 SU BARDAĞINDAN AZ)

HAZIRLANIŞI;
KARIŞTIRMA KABINA YUMURTAYI KIRIN VE ŞEKERLE KÖPÜKLEŞENE KADAR ÇIRPIN.YOĞURDU EKLEYİN VE PÜRÜZSÜZLŞENE KADAR ÇIRPIN.SIVI YAĞI İLAVE EDİN TEKRAR PÜRÜZSÜZLEŞENE KADAR ÇIRPIN.KAKAOYU EKLEYİN TAMAMEN HAMURA YEDİRİN VE ŞARABI EKLEYİP ÇIRPIN.KABARTMA TOZU,VANİLYA VE UNU(KAŞIK KAŞIK KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE)  ELEYEREK İLAVE EDİN.BİLDİĞİMİZ BİR KEK HAMURU ELDE EDİN.
ELMALARIN ÜZERİNE DÖKÜN 170 DERECE FIRINDA KEKİNİZİ YARIM SAAT PİŞİRİN(FIRINA VE PİŞİRME MİKTARINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR,KENDİ FIRININIZA GÖRE AYARLAYIN).İLK 20 DK FIRIN KAPAĞINI AÇMAYIN.KEKİN İÇİNE BATIRDIĞINIZ KÜRDAN VB TEMİZ ÇIKANA KADAR PİŞİRİN.








FIRINDAN ÇIKINCA TABAĞA TERS ÇEVİRİP BEKLETİN.KENDİNİ HEMEN SALACAKTIR.ILIK VEYA TAMAMEN SOĞUDUKTAN SONRADA  SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

EĞER BU ŞEKİLDE BİR TATLI YAPMAMIŞSANIZ ÖNCELİKLE KENDİNİZ İÇİN KÜÇÜK BİR MİKTAR YAPIP DENEMELİSİNİZ.İÇİNDE ŞARAP OLDUĞU İÇİN ÇOK KESKİN OLMASA DA NORMALİNDEN FARKLI BİR TAT VAR.HOŞUNUZA GİDERSE DE MİSAFİRLERİNİZ İÇİN UYGULARSINIZ.HERKESİN DAMAK ZEVKİ BAŞKA ÖYLE DEĞİLMİ?BENDE İLK DUYSAM DENEMEKTE TEREDDÜT EDERDİM.AMA ETMEDİM DENEDİM GAYET BAŞARILIYDI VE BUNUN İÇİNDE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.DENEMEK SİZE KALMIŞ.

HUZUR  VE SEVGİYLE KALIN, AFİYET OLSUN........


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder