8 Nisan 2012 Pazar

HER TÜRLÜ SEBZE MÜCVERİ


Bu hafa biraz fazla meşgul olduğumdan giremedim bloguma.Aslında çok ara vermekten korkmuyorum değil hani.ALLAH uzak düşürmesin inşallah.Hayli tarifim birikti,yavaş yavaş yüklemeye çalışıcam ALLAH'ın izniyle.Bu mücver tarifi bayadır oldu bekleyeli.İlk bundan başlamak istedim.Soğuk olur sıcak, ılk her türlü yenebilir.Fazla yağlı değildi.Her türlü sebze içinde mevcuttu.Siz evdeki sebzelerinize göre hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER:
  • 4 kök ıspanak
  • 2 adet pırasa
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet rende patates(rendelenince suyunu avucunuzla sıkın)
  • 1 adet soyulmuş rende kabak(rendelenince suyunu avucunuzda sıkın)
  • 2 ader havuç(redelenince suyunu avucunuzla sıkın)
  • 4-5 çiçek karnabahar(ince kıyım)
  • bir tutam maydanoz
  • bir tutam dereotu
  • 2-3 çiçek brokoli(ince kıyım)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un(malzemenin miktarına göre değişebilir)
  • tuz ve dama zevkinize göre baharatlar(kimyon-kekik-karabiber vb)
HAZIRLANIŞI;
  • bütün sebzeleri yıkayın ve ince ince kıyın karıştırma kabına alın
  • üzerine 2 yumurta ekleyin sebzeleri ezmeden yavaş döndürerek karıştırın
  • azar azar kontrollü şekilde un ekleyin(mazlemenize göre un katın) ve karıştırın
  • yeteri kadar tuz ve baharatları ekleyin
  • kıvamı ne çok yoğun ne de sulu olmalı,yemek kaşığıyla aldığınızda malzeme birbirini tutmalı.
  • yapışmaz tavanıza sıvıyağ ekleyin ve kızınca yemek kaşığıyla alın ve kızartın
  • malzemenin bitimine yakın çok sulanma olursa 2 yemek kaşığı un ekleyerek kızartma işlemine devam edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN ...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder