8 Nisan 2012 Pazar

BONİBONLU KURABİYELER

Oğlumun en sevdiği kurabiye çeşididir.Nitekim kadersiz kurabiyede.Ne zaman oğlum eline alsa önce şekerleri yenir,arkasından bir iki kez ısırılır ve maalasef kenara bırakılır.O yüzden çok sık yapamıyorum.Her türlü kurabiye hamuru olabilen bir hamuru var.Çok kullanışlı bir hamur tarifi.Sade,muhallebili vb. her türlü işinizde bu kurabiye hamurunu kullanabilirsiniz.

MALZEMELER;
  • 1 PK oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı kakao
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • aldığı kadar un(5 su bardağından biraz fazla)
  • üzerine 2 paket bonibon

HAZIRLANIŞI;
  • bütün malzemeleri karıştırın klasik  kurabiye hamuru elde edin(kulak memesi yumuşaklığında)
  • hamuru dörde bölün 1,5 ml kalınlığında açın ve su bardağından biraz daha geniş yuvarlaklar kesin.
  • yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsinize dizin.
  • üzerine bonibonları döşeyin 170 derecede 20 dk pişirin.
  • fazla tutarsanız bonibonlar çatlar,kendi fırınınızın pişirme dercesine göre ayarlama yapınız.


AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder