GÜL SUYU SÖZ KONUSU....MİSS GİB KOKAN BİR KEK.....HİÇ KİMSENİN TAM OLARAK ADLANDIRAMADIĞI BİR TAT....VE ALINAN ÖVGÜLER.......
MALZEMELER;
- 4 ADET YUMURTA
- 1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 200 GR ERİTİLMİŞ TEREYAĞ
- 4 KAHVE FİNCANI SÜT
- YARIM ÇAY BARDAĞI GÜL SUYU
- 1 LİMON KABUĞU RENDESİ + SUYU
- 1 PK KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN (4-5 SU BARDAĞI)
- ÜZERİNE TARÇINLI DEKOR ŞEKERİ (DR. OETKER'İN)
- ÖNCE YUMURTALARI ŞEKERLE BEYAZLAŞIP KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPIN ÜZERİNE HER MALZEMEDEN SONRA KARIŞTIRARAK SOĞUTULMUŞ MARGARİN,SÜT LİMON SUYU RENDESİ VE GÜL SUYUNU İLAVE EDİN,
- UNU İLK 2 SU BARDAĞI,KABARTMA TOZU İLE BARABER ELEYEREK EKLEYİN.
- DAHA SONRA HAMUR KEK KIVAMINA GELEN KADAR AZAR AZAR KONTROLLÜ OLARAK EKLEYİN.
- ORTA BOY FIRIN TEPSİNİZE YAĞLAYIN DÖKÜN, DİLERSENİZ TEKLİ KÜÇÜK KEK KALIPLARINADA YAĞLAYIP KOYABİLİRSİNİZ,
- 170 DERECE FIRINDA İLK 20 DK FIRIN KAPAĞINI HİÇ AÇMADAN BATIRDIĞINIZ KÜRDAN VB.TEMİZ ÇIKANA KADAR PİŞİRİN.
- DİLİMLEDİKTEN SONRA DEKOR ŞEKERİNİ ÜZERİNE ELEYİN,
AFİYET OLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder