24 Mart 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KARABAKLA

Fazla gülmeyi terk edene heybet verilir.
Fazla konuşmayı terk edene hikmet verilir.
Fazla yemeği terk edene ibadetin lezzeti verilir.
Mizahı terk edene zarafet verilir.
Dünya sevgisini terk edene ahiret sevgisi serilir.
Başkalarının kusurlarıyla uğraşmayı terk edene,
Kendi kusurlarını ıslah etme imkanı verilir.
* HZ.Ömer(r.a)
 
 

ÇOK SEVEREK YEMEDİĞİM BİR SEBZE ASLINDA.KOMŞUM YAPIP GETİRİNCE ÇOK HOŞUMA GİTTİ DOĞRUSU.GÖRÜNCE YÜZÜNÜZDEKİ İFADE DEĞİŞİRSE LÜTFEN TAZEYKEN VE ZAMANIYKEN BİRDE BÖYLE DENEYİN.BENDESİZDENDİM AMA ŞUAN TAZESİNİ ÇOK BEĞENMİŞ DURUMDAYIM.
 
 
  MALZEMELER;
  • yarım kg karabakla
  • 1 baş kuru soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı su
  • 1 küp şeker
  • 1 tutam tuz
  • baklayı ayıklarken limon suyu ve 1 kaşık un
HAZIRLANIŞI;
  • baklaları ayıklarken koymak için aldığınız derin bir kaba su doldurun yarım limon suyu ve unu ilave edin karıştırın,karamaması için bu çok önemli
  • baklaların başlarını ve kenarlarını bıçakla alın ortasından bıçakla kesin ve hazırladığınız suya koyun
  • soğanı piyazlık doğrayın üzerine süzüp yıkadığınız baklaları ekleyin üzerinde zeytinyağını gezdirin
  • suyu,tuz(kendinize göre) ve şekeri ilave edip kapağını kapatın pişirin.yumuşadığında hazır demektir.
  • altını kapattığınızda dereotlarını kıyın üzerine serpiştirip kapağı kapatın.1 saat dinlendirin ve soğuk servis edin.
  •  
AFİYET OLSUN.........
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder