Sadece annemin elinden olduğunda yediğim ve onun elinden sevdiğim yemek-KARNIYARIK.Süslemesi biraz kıt kaldı.Farkındayım.Aceleden resmi çektim bir dahaki sefere daha iyisini çeker koyarım inşallah.
MALZEMELER;
- 5 adet uzun patlıcan
- 350 gr kadar kıyma
- 1 baş oğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet domates(salçada kullanılabilir)
- tuz,karabiber,pulbiber,kekik
- kızartmak için sıvıyağ
- patlıcanları yıkayın,kurulayıp alaca olarak soyunve tam ortasından çok derine inmeden yarın
- yeteri kadar kızgın yağda çevirerek kızartın
- kızaranları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmesini bekleyin
- daha sonra fırın tepsinize dizin
- tavada yağın fazlalağını alın çok az yağ bırakın
- soğanları ve sarımsağı soyup küp küp doğrayın,pembeleştirin
- kıymayı ekleyin kavuurn suyunu çekmeye yakın tuz ve baharatları ekleyin
- rendelenmiş domatesi kıymanın üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin
- pişen kıymayı patlıcanlara doldurun,tepsinize 1 çay bardağı sıcak su ekleyin,hafif tuz serpiştirin ve 150 derecede suyunu çekene kadar pişirin.
- biraz fazla olan harcımızı kırmızı biberleri de doldurarak hazırladık ve süper bi tat oldu bu şekildede hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder