24 Mart 2012 Cumartesi

KARNIYARIK



Sadece annemin elinden olduğunda yediğim ve onun elinden sevdiğim yemek-KARNIYARIK.Süslemesi biraz kıt kaldı.Farkındayım.Aceleden resmi çektim bir dahaki sefere daha iyisini çeker koyarım inşallah.

MALZEMELER;
  • 5 adet uzun patlıcan
  • 350 gr kadar kıyma
  • 1 baş oğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet domates(salçada kullanılabilir)
  • tuz,karabiber,pulbiber,kekik
  • kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI;
  • patlıcanları yıkayın,kurulayıp alaca olarak soyunve tam ortasından çok derine inmeden yarın 
  • yeteri kadar kızgın yağda çevirerek kızartın
  • kızaranları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmesini bekleyin
  • daha sonra fırın tepsinize dizin
  • tavada yağın fazlalağını alın çok az yağ bırakın
  • soğanları ve sarımsağı soyup küp küp doğrayın,pembeleştirin
  • kıymayı ekleyin kavuurn suyunu çekmeye yakın tuz ve baharatları ekleyin
  • rendelenmiş domatesi kıymanın üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin
  • pişen kıymayı patlıcanlara doldurun,tepsinize 1 çay bardağı sıcak su ekleyin,hafif tuz serpiştirin ve 150 derecede suyunu çekene kadar pişirin.
  • biraz fazla olan harcımızı kırmızı biberleri de doldurarak hazırladık ve süper bi tat oldu bu şekildede hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder