ASLINDA ZEYTİNYAĞLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN ALMIŞTIM YER ELMASINI.POŞET FIRINA GİDECEKKEN TAVUKLAR İLİŞTİRDİM BİR KÖŞESİNE 3-4 TANE DOĞRANMIŞ YER ELMASINI.BU KADAR LEZZETLİ VE DAMAĞA HOŞ GELEN BİR TADI OLACAĞINI BİLSEYDİM BİR KAÇ TANE DAHA KOYARDIM.DENEDİM VE BU TADI BİZ AİLECEK SEVDİK
MALZEMELER;
- PARÇALANMIŞ KEMİKLİ TAVUK ETİ (KAÇ KİŞİLİKSE KİŞİ BAŞI HESABI YAPIN)
- 3-4 ADET KÜÇÜK YER ELMASI
- 1 BAŞ KURU SOĞAN
- TUZ,KEKİK,KÖRİ
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ(BEN EKLEDİM DİLERSENİZ GEREK YOK)
- FIRIN POŞETİ VE İÇİNE SERPİŞTİRMEK İÇİN 1 TATLI KAŞIĞI UN
- FIRIN POŞETİNE UN KOYUN AĞZINI SIKICA TUTUN VE HER YÖNE SALLAYIN FAZLA KALAN UNU DÖKÜN
- DERİN KASEYE TAVUKLARI KOYUN,SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIN(İKİYE BÖLÜN VE İNCECİK KIYIN)
- BAHARATLARI EKLEYİN,POŞETE DÖKÜN,TEREYAĞINIDA EKLEYİN
- YER ELMALARINI SOYUN VE ELMA DİLİM DOĞRAYIP POŞETE KOYUN
- AĞZINI KAPATIN FIRIN TEPSİNİZE YERLEŞTİRİN BİR KAÇ YERİNDEN DELİN
- 170 DERECEDE TAVUKLAR YUMUŞACIK OLANA KADAR 40 DK'YA YAKIN PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder