13 Mart 2012 Salı

YER ELMALI FIRIN POŞETİNDE TAVUK



ASLINDA ZEYTİNYAĞLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN ALMIŞTIM YER ELMASINI.POŞET FIRINA GİDECEKKEN TAVUKLAR İLİŞTİRDİM BİR KÖŞESİNE 3-4 TANE DOĞRANMIŞ YER ELMASINI.BU KADAR LEZZETLİ VE DAMAĞA HOŞ GELEN BİR TADI OLACAĞINI BİLSEYDİM BİR KAÇ TANE DAHA KOYARDIM.DENEDİM VE BU TADI BİZ AİLECEK SEVDİK


MALZEMELER;
  1. PARÇALANMIŞ KEMİKLİ TAVUK ETİ (KAÇ KİŞİLİKSE KİŞİ BAŞI HESABI YAPIN)
  2. 3-4 ADET KÜÇÜK YER ELMASI
  3. 1 BAŞ KURU SOĞAN
  4. TUZ,KEKİK,KÖRİ
  5. 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ(BEN EKLEDİM DİLERSENİZ GEREK YOK)
  6. FIRIN POŞETİ VE İÇİNE SERPİŞTİRMEK İÇİN 1 TATLI KAŞIĞI UN
HAZIRLANIŞI;
  1. FIRIN POŞETİNE UN KOYUN AĞZINI SIKICA TUTUN VE HER YÖNE SALLAYIN FAZLA KALAN UNU DÖKÜN
  2. DERİN KASEYE TAVUKLARI KOYUN,SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIN(İKİYE BÖLÜN VE İNCECİK KIYIN)
  3. BAHARATLARI EKLEYİN,POŞETE DÖKÜN,TEREYAĞINIDA EKLEYİN
  4. YER ELMALARINI SOYUN VE ELMA DİLİM DOĞRAYIP POŞETE KOYUN
  5. AĞZINI KAPATIN FIRIN TEPSİNİZE YERLEŞTİRİN BİR KAÇ YERİNDEN DELİN
  6. 170 DERECEDE TAVUKLAR YUMUŞACIK OLANA KADAR 40 DK'YA YAKIN PİŞİRİN.


AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder