13 Mart 2012 Salı

MADEM SUYUYLA ELMALI KEK




ELMAYI RENDELER HAMURUN İÇİNE KATAR,ORTASINA KOYAR ŞUSU BUSU DERKEN ELMAYI  İNCE İNCE DOĞRAYIP ÜZERİNE KOYAYIM  DEDİM.BATON KALIPTA GÖRÜNTÜ SÜPER OLDU.TADINI TARİFE GEREK YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SİZ TAHMİN EDERSİNİZ



MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı suyuyla beraber  yoğurt
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 3 adet orta boy elma
HAZIRLANIŞI;
  • Yumurta ve şekeri güzelce çırpın
  • Malzeme sırasıyla bütün malzemeleri ekleyin
  • Unu kontrollü olarak ekleyin ve çırpın
  • Kalıbınızı yağlayın ve hamurunuzu dökün
  • Üzerine soyup doğradığınız ince dilim elmaları dizin
  • 170 derecede ilk 20 dk fırın kapağını açmayın
  • İçine soktuğunuz kürdan vb temiz çıkana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder