ELMAYI RENDELER HAMURUN İÇİNE KATAR,ORTASINA KOYAR ŞUSU BUSU DERKEN ELMAYI İNCE İNCE DOĞRAYIP ÜZERİNE KOYAYIM DEDİM.BATON KALIPTA GÖRÜNTÜ SÜPER OLDU.TADINI TARİFE GEREK YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SİZ TAHMİN EDERSİNİZ
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı suyuyla beraber yoğurt
- yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 şişe maden suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- aldığı kadar un
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- 3 adet orta boy elma
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın
- Malzeme sırasıyla bütün malzemeleri ekleyin
- Unu kontrollü olarak ekleyin ve çırpın
- Kalıbınızı yağlayın ve hamurunuzu dökün
- Üzerine soyup doğradığınız ince dilim elmaları dizin
- 170 derecede ilk 20 dk fırın kapağını açmayın
- İçine soktuğunuz kürdan vb temiz çıkana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder