GENELDE ELMA DİLİM PATATESLE YAPTIĞIM FIRIN TAVUĞU SEBZESİZ GÜVEÇTE DENEDİM.SEBZESİZ YAPTIM ÇÜNKÜ YEŞİL BİBERİM YOKTU.SADE OLDU .
HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ GÜVEÇ YEMEĞİ FARKINI GÖRDÜK.GÜVECİNİZ YOKSA HEMEN EDİNİN BENCE YEMEĞİN LEZZETİNELEZZET KATTIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ.Bİ DE TAŞ FIRINDA PİŞSE HIMMMMMM:)))
MALZEMELER:
- 1 BAŞ KURU SOĞAN
- PARÇALANMIŞ KEKİKLİ TAVUK(KEMİKSİZ DE OLUR)
- 6 ADET ORTA BOY PATATES
- 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN SIVIYAĞ
- KEKİK,PUL BİBER DİLEDİĞİNİZ BAHARAT
- TUZ
- YETERİNCE SICAK SU
- SIVIYAĞI GÜVECE KOYUN,SOĞANLARI YEMEKLİK KÜP KÜP DOĞRAYIN,
- PARÇALAMIŞ TAVUK ETLERİ,SOĞAN VE BAHARATLARLA BERABER KAVURUN
- KASEDE SICAK SU İLE SALÇAYI ERİTİN ETLERİN ÜZERİNE DÖKÜN 1-2 KARIŞTIRIN
- ÜZERİNE SOYULMUŞ,YIKANMIŞ,KÜP KÜP DOĞRANMIŞ PATATESLERİ EKLEYİN
- YEMEĞİN ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SICAK SU EKLEYİN
- PATATESLER VE ETLER YUMUŞACIK OLANA DEK PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder