13 Mart 2012 Salı

GÜVEÇTE PATATESLİ TAVUK






GENELDE ELMA DİLİM PATATESLE  YAPTIĞIM FIRIN TAVUĞU SEBZESİZ GÜVEÇTE DENEDİM.SEBZESİZ YAPTIM ÇÜNKÜ YEŞİL BİBERİM YOKTU.SADE OLDU .
HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ GÜVEÇ YEMEĞİ FARKINI GÖRDÜK.GÜVECİNİZ YOKSA HEMEN EDİNİN BENCE YEMEĞİN LEZZETİNELEZZET KATTIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ.Bİ DE TAŞ FIRINDA PİŞSE HIMMMMMM:)))

MALZEMELER:
  • 1 BAŞ KURU SOĞAN
  • PARÇALANMIŞ KEKİKLİ TAVUK(KEMİKSİZ DE OLUR)
  • 6 ADET ORTA BOY PATATES
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN SIVIYAĞ
  • KEKİK,PUL BİBER DİLEDİĞİNİZ BAHARAT
  • TUZ
  • YETERİNCE SICAK SU
HAZIRLANIŞI;
  • SIVIYAĞI GÜVECE KOYUN,SOĞANLARI YEMEKLİK KÜP KÜP DOĞRAYIN,
  • PARÇALAMIŞ TAVUK ETLERİ,SOĞAN  VE BAHARATLARLA BERABER KAVURUN
  • KASEDE SICAK SU İLE SALÇAYI ERİTİN ETLERİN ÜZERİNE DÖKÜN 1-2 KARIŞTIRIN
  • ÜZERİNE SOYULMUŞ,YIKANMIŞ,KÜP KÜP DOĞRANMIŞ PATATESLERİ EKLEYİN
  • YEMEĞİN ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SICAK SU EKLEYİN
  • PATATESLER VE ETLER YUMUŞACIK OLANA DEK PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder