19 Mart 2012 Pazartesi

TEPSİDE ELMALI KEK


Hala anlayamadınız değil mi?
Önemli olan haklı ya da haksız olmak değil.
Kavganın kazananı yoktur.
Ya kaybedersiniz ya da daha çok kaybedersiniz.
Önemli olan kalp kırmamak.
...
Önemli olan yargılamadan, karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek.
Haklı bile olunsa özür dileyecek kadar asil olmak, bilge olmaktır.
Egonuzu kontrol edemediğiniz sürece, O sizi kontrol etmeye devam edecek.
Böyle olduğu sürece tüm dünya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız.

Albert Einstein

BATON KALIPTA MADEN SUYUYLA YAPMIŞTIM ELMELI KEKİMİ.BUDA ANNEMİN SEVGİLİ KOMŞUSU EMEL TEYZEMİZE AİT BİR TARİF.ÇOOOK LEZZETLİYLİ EE KAÇARMI HEMEN FOTOLAYIP TARİFİNİ ALDIM.AYNEN SİZLERE AKTARIYORUM
MALZEMELER;
3 ADET KÖY YUMURTASI
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2 PK KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
4 ADET ELMA
HAZIR PASTA KREMASI
HAZIRLANIŞI;
YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜKLEŞENE KADAR ÇIRPIN.
SIVIYAĞ,SÜT EKLEYİN VE TEKRAR ÇIRPIN.
KONTROLLÜ OLARAK NORMAL KEK KIVAMINA GELENE KADA UN
VE 2 KABARTMA TOZUNU EKLEYİN VE PÜRÜZSÜZLEŞENE KADAR ÇIRPIN
YAĞALANMIŞ FIRIN TEPSİNİZE DÖKÜN.
ELMALARI YIKAYIP SÜZÜN VE İKİYE BÖLÜP İNCE İNCE DOĞRAYIN
SIRALI ŞEKİLDE HMURUNUZUN ÜZERİNE DİZİN
170 DERECELİ FIRINDA İLK 20 DK FIRIN KAPAĞINI HİÇ AÇMADAN BATIRDIĞINIZ KÜRDAN VB TEMİZ ÇIKANA KADAR PİŞİRİN.
HAZIR KREMAYI TARİFİNİZE GÖRE HAZIRLAYIN VE SERVİS EDERKEN SÜSLEYİN.
AFİYET OLSUN.......



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder