18 Mart 2012 Pazar

HAŞLANAN PATATESİ ÇABUK SOYMA YÖNTEMİ





YUKARIDAKİ VİDEOYU YOUTUBE DA BULMUŞTUM VE DENEDİM.GAYET BAŞARILIYDI.FAKAT KABUĞU HAYLİ KALIN ÇIKIYOR BİLGİNİZ OLSUN.YAPARKEN AYNI ZAMANDA FOTOĞRAFLADIM DA.OLURYA TAM SİZ BAKARKEN VİDEO KESİLİR FİLAN ÖNLEM ALAYIM DEDİM.








PATATESLERİMİZİN TAM ORTASINDAN ENİ BOYUNCA TAM YUVARLAK OLACAK ŞEKİLDE BIÇAĞIMIZLA KABUĞUNDAN 1MM İÇİNE GİREREK ÇİZİYORUZ.KAYNAYAN SUYUN İÇİNE BIRAKIP HAŞLANMASINI BEKLİYORUZ.BİR KÜRDAN YARDIMIYLA HAŞLANDIĞINA KANAAT GETİRDİKTEN SONRA............








HEMEN HAZIRLADIĞIMIZ SOĞUK VE BUZLU SUYA TEK TEK ALIP KOYUYORUZ.
15 SANİYE ,PATATESLERİNİZ BÜYÜKSE BİRAZ DAHA BEKLEDİKTEN SONRA









TAM ÇİZDİĞİMİZ YERDEN SAĞLI SOLLU TUTUP PARMAKLARIMIZI HAFİF HAFİF PATATESİN ÜZERİNDE OYNATIYORUZ.GERİYE DOĞRU ÇEKTİĞİNİZDE PATATESİN KABUKLARINI SOYMUŞ OLUYORSUNUZ



ÇOK BASİT VE ZAMANDAN KAZANCINIZ OLDUKÇA FAZLA

2 yorum:

  1. teş ederim canım çok güzel bir bilgilendirme olmuş ..

    YanıtlaSil
  2. rica ederimçok mutlu oldum birbirimize olan en güzel görevimiz bu...

    YanıtlaSil