13 Mart 2012 Salı

PAZILI,YOĞURTLU MAKARNA (YADA MANTI,ŞEHRİYE)





BU DA PAZININ BAŞKA HALİ.AMA İNANIN ÇOK LEZZETLİYLİ.SIK SIK YAPARIM BUNU.YANINDADA SALATA.BASİT BİR ÖĞÜN ATLATICI.HER TÜRLÜ KAVURULABİLEN YEŞİLLİKTEN YAPILABİLİR.ISPANAK,PAZI VE DAĞ MARULUYLA DENEDİM.ÜÇÜDE AYRI AYRI LEZZETLERDEYDİ.ISIRGAN OTU,ACI OT PAZI VB LEDE DENİCEM ALLAH İZİN VERİRSE.
ÜZERİNDEKİNE GELİNCE.GEÇENLERDE YAPTIĞIM HENGELDEN KALMIŞTI DEMİŞTİM.ONO KAYNATTIM VE ÜZERİNE EKLEDİM.DİLERSENİZ MAKARNADA KOYABİLİRSİNİZ.ŞEHRİYENİN HER TÜRLÜSÜNÜDE KULLANABİLİRSİNİZ.BEN YILDIZ ŞEHRİYEYLE DENEMİŞLİĞİM VAR.

MALZEMELER;
  • 1 BAĞ PAZI
  • 1 KÜÇÜK KURU SOĞAN
  • YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
  • 1 KÜÇÜK KASE YOĞURT
  • YARIM PAKET MAKARNA(BUZLUKTAKİ ARTAN HENGELİ KULLANDIM)
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • YARIM ÇAY BARDAĞINDAN AZ SIVIYAĞ
  • TUZ,ACI TOZ BİBER
  • SICAK SU
HAZIRLANIŞI;
  • MAKARNA İÇİN SICAK SUYU TENCEREYE ALIN TUZ ATIN KAYNAYINCA MAKARNALARI BIRAKIN VE YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIN,
  • PAZILARI YIKAYIN ÇOK İNCELTMEDEN DOĞRAYIN KENARDA BEKLETİN
  • TAVADA ZEYTİNYAĞI VE KÜP KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANI PAMBELEŞTİRİN
  • ÜZERİNE KIYILMIŞ PAZILARI EKLEYİN,TUZ SERPİŞTİRİN
  • PAZILAR DİRİLİĞİNİ KAYBEDİNCEYE KADAR KAVURUN
  • PAZIYI SERVİS TABAĞINA YAYIN
  • HAŞLANMIŞ MAKARNALARI SÜZÜN
  • EZİLMİŞ SARIMSAK İLE KARIŞTIRDIĞINIZ YOĞURTLA MAKARNALARI KARIŞTIN
  • MAKARNAYI PZILARIN ÜZERİNE YAYIN
  • SIVIYAĞI KIZDIRIN OCAKTAN ALINCA HEMEN TOZ ACI BİBER EKLEYİN-Kİ ÇABUK YANMASIN
  • YAĞI DA YOĞURDUN ÜZERİNDE GEZDİRİN,
  • MİSSS GİBİ YEMEĞİNİZ HAZIR,HEMEN SERVİS EDİN
  • BEKLERSE YOĞURT FAZLA SULANABİLİR
NOT;BEN YAĞINI FAZLA YAPMIŞTIM FARKINDA OLMADAN SİZ DİLERSENİZ MİKTARINDAN AZ KULLANABİLİRSİNİZ,YAĞLI SEVENLER İÇİN TAM MİKTARI YAZDIM.


AFİYET OLSUN.........

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder