13 Mart 2012 Salı

PAZI-PATATES VE SUSHİ




BU TARİFİ 3-4 HAFTA ÖNCE TV DEN ALDIMIŞTIM.HEMEN YAPAMADIM AMA BU AKŞAM HIZIMI ALAMADIM VE YAPTIM.ÇOK GÜZEL ŞİRİN BİR TARİF.TEK LOKMALIK ATIŞTIRMALIK.ÜSTELİK TAMDA DİYET YEMEĞİ OLUR BUNDAN.OFFF OFFF....


MALZEMELER;
  • 4 ADET ORTA BOY PATATES
  • 1 BAĞ PAZI
  • 2  ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
  • ÇEŞİTLİ BAHARATLAR
  • VE SICAK SU
HAZIRLANIŞI;
  • PATATESLERİ SOYUN,KÜP KÜP DOĞRAYIN VE  HAŞLAYIN
  • KAYNAMIL SUYU DERİN BİR KABA ALIN İÇİNE SAPLARINI ALDIĞINIZ PAZILARI KOYUN VE BEKLETİN
  • HAŞLANAN PATATESLERİ EZİN TUZ VE ÇEŞİTLİ BAHARATLARLA KARIŞTIRIN
  • YUMUŞAMIŞ PAZILARI SÜZÜN VE KESME TAHTASI ÜZERİNE ALIN
  • KILÇIKLARINI BIÇAĞI SÜRTEREK ALIN
  • İÇ HARÇ OLAN PATATESLERİ RESİMDEKİ GİBİ KOYUN
  • ARASINA KÖZLENMİŞ BİBERLERİ RESİMDEKİ GİBİ KOYUN VE DOLMA SARAR GİBİ SARIN
  • TAM ORTASINDAN İKİYE KESİN VE SERVİS TABAĞINIZA DİZİN

NOT;2 ADET BİBERİ KENDİM KÖZLEDİM.
YIKANMIŞ BİBERLERİ 1-2 YERİNDEN DELEREK FIRIN TEPSİSİ İÇİNE YERLEŞTİRİN,ÜZERLERİ ŞİŞİP KARARINCA TERS ÇEVİRİN.TAMAMEN KÖZLENİNCE FIRNDAN DİREK BİR POŞETE KOYUP AĞZINI BAĞLAYIN.BU ÇABUK SOYULMASINI SAĞLAR.5-10 DK SONRA BİBERLERİ SOYUN İÇİNİ TEMİZLEYİN.





AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder