18 Şubat 2012 Cumartesi

ZEYTİN YAĞI FAYDALARI VE TİN SURESİ




  • Eylül,Ekim ve Kasım ayında annemle topladığımız zeytinleri fabrikasında bastırmıştık ve ortaya bu süper koyu yeşil renkte zeytinyağımız olmuştu.Her çeşit salatalarda,yemeklerde -ki burda(bodrum)hiç teneke sıvıyağ kullanılmaz.Yemeklerini zeytinyağıyla yaparlar.

  • Zeytinyağıyla bakım olarak sık yaptığım dudaklarım kışın daima çatlaktır evim denizin karşısında olduğundan çok rüzgarlıdır,dudaklarıma dışarıya çıkmadan 1 damla zeytinyağı (balla)sürerim.Akşama kadar nemli tutar.Tabii bişiler yemezsem:))

  • Zamanım olsa bi de çok soğuk olmasa sık yaparım fakat yapamadığım şey banyodan önce 2 kaşık zeytinyağını saçlara yedirip masaj yapmak.Çoğu kez yaptım ama canımın isteği zamanlar değil.Oğlumdan arta kalan yorgun zamanlarımda.Saça parlaklık ve yumuşaklık veriyo,kepeği ve saç dökülmesini engelliyor.

  • Lohusalık dönemimde göğüs uçlarım çatladığında ve canımın çok yandığında zeytin yağ ile kompres yapmıştık.Önce rahatlattı ve sonra nemlendirdi,üstelik hamileyken denemedim fakat denenebilir badem yağı yerine zeytin yağıda kullanılbilir bence. 

  • Birde biz ev hanımlarının eli sudan çıkmaz.Kış aylarındada sular buz gibi ,ellerimiz çatlar ve çok kurur.1 kasenin içine 3 damla limon 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ya pamuğa yada direk avcunuza dökerek yarım saat boyunca ellerinize  yedirin.Daha sonra eller pamuk gibi oluyo.Ilık su ile yıkayın.

  • Aynı şeyi ayaklarınıza da uygulayın.Sık sık yaparsanız daha çok faydasını görürsünüz.Benim gibi on günde bir yapmayın.Elleri yumuşatıp nemlendiririyo eğer eller yaşlıysa sık uygularsanız kırışık önlermiş-annem sık yapar-tırnakları içindeki limonla güzelleştirir güçlendirir.

  •  Ayrıca kabızlığa çok iyi geldiğini biliyorum.Sabahları böyle bir rahatsızlığınız varsa üzgünüm ama biraz zor olacak 1 çay bardağı kadar zeytinyağını mideye indirmeniz gerekecek.Evet iç açıcı değil fazla ama inanın bu dertten sizi kurtarır.Bol bol da antioksidan içerdiğinden hücrelerin yaşlanmasını geciktiriyor.Eee... eller için dışardan yarım saatlik bir maskeyle iyi geliyosa cildimize düzenli içilincede eminim hem içimizi hem dışımızı güzelleştirir.
  •  
     ZEYTİN, Kur’an-ı Kerim’de birçok defa zikredilir ve insanlara çeşitli faydalar sağladığı kaydedilerek, bunda düşünen kimseler için ders olduğu hatırlatılır  (Abese 29, Nahl 10).
 
 Tin sûresine ise incir ve zeytine yeminle başlanması dikkat çekicidir.
Rahman Rahim olan Allah’ın adıyla
1- İncire ve zeytine andolsun,
2- Sina dağına,
3- Ve şu emin beldeye (güvenilir şehre).
4- Doğrusu, Biz insanı en güzel bir biçimde yarattık.
5- Sonra aşağıların aşağısına çevirdik.
6-Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar başka; onlar için kesintisi olmayan bir ecir vardır.
7- Öyleyse bundan sonra, hangi şey sana dini yalanlatabilir?
8- Allah hükmedenlerin hakimi değil midir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder