18 Şubat 2012 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE



NORMAL BİLDİĞİMİZ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYEDEN ÇOK FARKLI BU TARİF.BİR GÜN ONUDA YAPIP EKLERİM, FAKAT BU TARİFİMİ DENEYİP VE TATTIRDIĞIMDA YÜZLERDEKİ O İFADELER BENİ ÇOK ÇOK MUTLU ETMİŞTİ.ŞEKLİNİ MUNTAZAM YAPIP,PAKETLEYİP BİRİNE GÖTÜRÜN EMİNİM -NERDEN ALDIN DİCEKLER BUNU SİZ DEDİRTİCEKSİNİZ.
MALZEMELER:
YARIM SU BARDAĞI ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
4 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
ALDIĞI KADAR UN(2 SU BARDAĞI+2 ÇORBA KAŞIĞI)

ÜZERİNE:

YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
2 ÇORBA KAŞIĞI SU

YAPILIŞI:

HAMUR MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIN VE ELİNİZE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDİN.FIRININIZI 170 DERECEYE AYARLAYIP ISITIN, KULLANACAĞINIZ TEPSİYE PİŞİRME KAĞIDI SERİP BEKLETİN.HAZIRLADIĞIMIZ HAMURU UNLANMIŞ TEZGAHTA,MERDANEYLE,BİSKÜVİ KALINLIĞINDA AÇIN VE YUVARLAK ŞEKİLDE KESİN(BARDAK VB.ŞEKİLLERLE).TEPSİNİZE DİZİP 15-20 DK PİŞİRİN.
ÜZERİ İÇİN,SUYU BİR KASEYE KOYUN (İYİ KARIŞTIRMAK İÇİN KÜÇÜK KAVANOZ KULLANABİLİRSİNİZ),ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLEYEREK SÜREKLİ  KARIŞTIRIN VE KREMA HALİNE GETİRİN.SOĞUMUŞ OLAN KURABİYELERİNİZİN ÜZERİNE SÜRÜN VE ÜSTÜNE HEMEN HİNDİSTAN CEVİZİNİ SERPİŞTİRİN .HEMEN HİNDİSTAN CEVİZİNİ SERPİŞTİRMEZSENİZ PUDRA ŞEKERLİ KREMA  DONUYO VE  HİNDİSTAN CEVİZİ TUTMUYO BU YÜZDEN ÖNEMLİ.

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder