17 Şubat 2012 Cuma

BAYATLAMIŞ KEKTEN SÜTLE DÖNÜŞÜM



BAYATLAYAN KEKLERİ,EKMEKLERİ ÇÖPE ASLA ATMAM.HEP Bİ DEĞERLENDİRME ARZUSU TAŞIRIM İÇİMDE.YEDİĞİMİZ KEKTEN GERİ KALAN BİR KAÇ DİLİM KEKTEN BUNU ÇIKARDIM .
MALZEMELER: KREMASI İÇİN:
2,5 SU BARDAĞI SÜT
5 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
İÇİNE:
3-4 DİLİM KEK

KEKİ ISLATMAK İÇİN:

1 KASE SU
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI:

TENCEREYE KREMA MALZEMELERİNİ ALIN VE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.OCAKTAN ALIN 15-20 DK ARALIKLARINDA 3-5 DK BİR KREMANIZI BLENDIRDAN GEÇİRİN.BU KREMANIN DAHA ÇOK ÖZLEŞMESİNİ SAĞLIYOR VE HEMEN ILIYOR.

KEKLERİNİZİ KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KÜP KÜP DOĞRAYIN.BATON KEK KALIBINI ( VE BENZERİ KALIB) STREÇLE İÇİNİ KAPLAYIN ALTINA ÖNCE KREMA KOYUN ŞEKERLE SUYU KARIŞTIRIP DOĞRAMIŞ OLDUĞUNUZ KEKLERİNİZİ ISLATIN VE KALIBTAKİ KREMANIN ÜSTÜNE SERPİŞTİRİN MALZEMENİZ BİTENE KADAR KAT KAT BU İŞLEMİ TEKRARLAYIN YARIM SAAT BUZLUKTA BEKLETİN DAHA SONRA DIŞARI KOYSANIZDA DAĞILMIYOR.TABİİ ÇOK SICAĞADA KOYMAYIN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder