PORTAKAL,MANDALİNA VE LİMON GİBİ AROMA VEREN TATLARI KEK VE KURABİYELERİMDE KULLANMAYI PEK Bİ SEVİYORUM EE BİRDE BU MEYVELERİN BOLCA YETİŞTİĞİ MEMLEKETTE OLUNCA İNSAN BOL BOL YİYİP KUBUĞUYDU, SUYUYDU, YOK REÇELİ ,YOK MARMELATI DERKEN HER TÜRLÜSÜNDEN FAYDALANIYO....VE KEKİMİN TARİFİ...
MALZEMELER:
3 YUMURTA1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2 ADET PORTAKALIN SUYU
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 AVUÇ PORTAKAL AROMALI KUŞ LOKUMU
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI:
KULLANACAĞIMIZ KEK KALIBINI YAĞLAYIP UNLAYIP,FAZLA UNUNUDA ALDIKTAN SONRA BİR KENARDA BEKLETİYORUZ.
KARIŞTIRMA KABINA YUMURTA VE ŞEKERİ ALIP KÖPÜKLEŞİP BEYAZ OLANA DEK ÇIRPIYORUZ ÜZERİNE SÜT,SIVIYAĞ,VE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYUNU VE VANİLYAYI İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ YETERİ KADAR UNU İLAVE ETTİKTEN SONRA KOYU KIVAMLI ÇOK AKIŞKAN OLMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.
HAZIRLADIĞIMIZ KEK KALIBINA DÖKÜYORUZ,KUŞ LOKUMLARINI İKİYE BÖLÜP UNLADIKTAN SONRA KALIBIMIZDAKİ KEKİN ÜZERİNE SERPİŞTİRİYORUZ VE BİR KAŞIK YARDIMIYLA HAMURA YEDİRİYORUZ.
170 DERECELİK FIRINDA İLK 20 DK FIRIN KAPAĞINI HİÇ AÇMADAN ,KEKİMİZE BATIRDIĞIMIZ KÜRDAN VB. TEMİZ ÇIKANA DEK PİPŞİRİYORUZ
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder