18 Şubat 2012 Cumartesi

ACI BADEM AROMALI KEK



UZUN SÜREDİR DENEMEK İSTİYODUM.DÜN AKŞAMKİ GALATASARAY MAÇINI BEKLİYOMUŞ MEĞER.DR.OETKER'İN YENİ ÇIKAN AROMA TÜPLERİNDEN ALMIŞTIM ÇOK AMAÇLI VE HOŞ.TAVSİYE EDERİM.İLK ACI BADEMLİSİNİ DENEDİM MERAKTAN,Bİ BAŞKA ZAMANDA  LİMON VE ROMLUSUNU DENİCEM.
MALZEMELER:
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PK KABARTMA TOZU
3 SU BARDAĞI UN
8 DAMLA ACI BADEM AROMASI

YAPILIŞI:

ÖNCE KULLANACAĞIMIZ KALIBI YAĞLAYIP UNLAYIN,FAZLA UNUNU ALIP BEKLETİN.
KARIŞTIRMA KABINA YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞIP KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPIN.ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİN.UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRDIKTAN SONRA ACI BADEM AROMASINI İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.180 DERECELİK FIRINDA BATIRDIĞINIZ KÜRDAN VB.TEMİZ ÇIKANA DEK PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder