18 Şubat 2012 Cumartesi

MARMELATLI KURABİYE



BİZİM EVDE PORTAKALIN KABUKLARI ASLA ÇÖP OLMAZ .GENELDE PORTAKALIN KABUKLARINI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAR BUZLUĞA KOYARDIM AMA BU KEZ DE  DEĞİŞİKLİK OLSUN DEDİM VE İLK KEZ MARMELATINI YAPTIM NEFİS OLDU TABİİ YENİLEBİLİR AMA  BİRAZ FAZLA KAYNATMIŞIM SERT OLMUŞ. MARMELATIMI İLK SEFERDE HEMEN KULLANMAK İSTEDİM VE BU NEFİS LEZZETLİ KURABİYELERİMİ YAPTIM 

MALZEMELER:

2,5 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI İNCE ÇEKİLMİŞ BADEM VEYA FINDIK
150 GR. MARGARİN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

ÜZERİNE:

HER HANGİ MARMELAT
KAHVALTILIK ÇİKOLATADA OLABİLİR

YAPILIŞI:

UN,MARGARİN.PUDRA ŞEKERİ VE ÇEKİLMİŞ BADEMİ YOĞURMA KABINA ALIP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR İYİCE YOĞURUYORUZ.PİŞİRME KAĞIDI SERİLMİŞ FIRIN TEPSİMİZE CEVİZ BÜYÜKLÜNDE ALDIĞIMIZ HAMUR PARÇALARINI ELİMİZDE YUVARLAYIP DİZİYORUZ VE ORTALARINA BAŞ PARMAĞIMIZLA DİK OLARAK HAMURU  ÇATLATMADAN BATIRIYORUZ VE 170 DERECELİK FIRINIMIZLA RENGİ BEYAZ KALACAK ŞEKİLDE 20 DK PİŞİRİYORUZ
KURABİYELERİMİZ SOĞUDUKTAN SONRA MARMELATLARIMIZI BİR KAŞIK YARDIMIYLA ÇUKURLARA DOLDURUYORUZ.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder