18 Şubat 2012 Cumartesi

KEK HAMURUNDAN KURABİYE



BİRİLERİ YAPIYOMUDUR ADI VARMIDIR İNANIN BİLMİYORUM BENDE Bİ ADI YOK.BU HER HANGİ BİR KEK HAMURUNDAN YAPILABİLECEK BİR KURABİYE ÇEŞİDİ.İÇİNE FARKLI ÇEŞNİLER KATILARAK FARKLI TATLAR DENEMEK ÇOK MÜMKÜN.BEN SADE OLANINI YAPIYORUM GENELDE AMA İÇİNE KURU ÜZÜMDE KOYDUĞUM ÇOK OLMUŞTUR.
MALZEMELER:
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE 1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI:

HAMUR YOĞURMA KABINA YUMURTA VE ŞEKERİ KOYUP BEYAZ KÖPÜK KÖPÜK OLANA DEK ELİNİZLE ÇIRPIN.ÜZERİNE SIVIYAĞ VE YOĞURDU EKLEYİN VE ÖZLEŞENE KADAR TEKRAR ÇIRPIN.VANİLYA,KABARTMA TOZU VE BİRAZ UN EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN.HAMURUNUZ YUMUŞAK OLANA VE ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELENE DEK UN EKLEYİP KAŞIĞIN KARIŞTIRMADIĞI YERDEN İTİBAREN ELİNİZLE YOĞURUN.

HAMURDAN ,CEVİZDEN BİRAZCIK BÜYÜK PARÇALAR KOPARTIN ELİNİZLE YUVARLAYARAK TEPSİNİZE DİZİN.YUMURTA SARISI SÜRÜP 170 DERECE FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder