27 Şubat 2012 Pazartesi

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU


KIŞ BİTMEDEN BİTEN İLK TURŞUMUZ.TEYZEMİN TARİFİYLE ANNEMLE BERABER YAPTIK.AİLE ,KOMŞULARIMIZ FİLAN DERKEN TÜKETTİK.KISIRIN YANINA ÇOK YAKIŞAN RENK VE TAT OLDU. TEKRAR YAPICAZ ALLAH İZİN VERİRSE.
MALZEMELER:
3 BÜYÜK BOY KIRMIZI LAHANA
LAHANAYI YOĞURMAK İÇİN 1 AVUÇ SOFRA TUZU
5 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI SİRKE
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
BİR AVUÇ LİMON TUZU

YAPILIŞI:

LAHANALARIN DIŞ YAPRAKLARINI ALIN VE SALATAYA DOĞRAR GİBİ GENİŞ MUTFAK LEĞENİNE DOĞRAYIN.SOFRA TUZUNU VE ZEYTİNYAĞINI ÜZERİNE EKLEYİN,DİRİLİĞİ GİDENE KADAR YOĞURUN.
5 KG BİDONA BASIN ÜZERİNE SUYU VE SİRKEYİ EKLEYİN.LİMON TUZUNU DA KATIP AĞZINI KAPATIN.SERİN ,GÜN IŞIĞI GÖRMEYEN BİR YERDE SAKLAYIN.
AİLE SOFRANIZDA ,AĞIZ TADIYLA YEMENİZ DİLEĞİYLE

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder