27 Şubat 2012 Pazartesi

KARIŞIK SEBZE TURŞUSU


ALLAH'IN YARATTIĞI TZUN BİR MUCİZESİDİR TURŞU.ENVAY ÇEŞİT SEBZE VE
MEYVENİN TUZLU SUYA GİRMESİYLE OLUŞAN VE UZUN KIŞ MEVSİMİNİN SOFRALARINI SÜSLEYEN O NEFİS EKŞİ LEZZET. KARS'A GİTTİĞİMDE ARMUT TURŞUSUYLA KARŞILAŞMIŞTIM O NASIL BİR ŞEYDİ BİLMİYORUM.BU SENE GİDERSEM KENDİM YAPICAM VE BLOĞUMA ALLAH NASİP EDERSE KOYARIM İNŞALLAH. ANNEM YILLAR ÖNCE NEVŞEHİR ZİYARETİNE GİTTİĞİNDE TEYZEM 5 KİLO BİDONDA SU İÇİNDE ÜZÜM GÖNDERMİŞTİ.KENDİ KENDİME BAĞDAN TOPLANMIŞ TAZE ÜZÜMÜMÜZDEN YİYEMİYORUZ HERHALDE SUDA DAHA ÇOK YAŞAR DİYE DÜŞÜNÜRKEN ANNEM ONUN TURŞU OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE ÇOK ŞAŞIRMIŞTIM.KENDİME CAHİLLİĞİME GÜLMÜŞTÜM.YAŞ YOKKEN BAŞ DA YOK ELBETTE:)) VE GELELİM TURŞUMUZUN TARİFİNE... MALZEMELER:
2 ADET KARNABAHAR

2 KG KIRMIZI TATLI BİBER

2 KG HAVUÇ

1 ADET BÜYÜKÇE BEYAZ LAHANA

BÜYÜK BAŞ SARIMSAK

1 DEMET MAYDANOZ

1 AVUÇ DOLUSU TURŞULUK TUZ(İNCE ÇEKİLMİŞ KAYA TUZU)

YARIM KG SİRKE

YETERİ KADAR SU(BİDONUN ALDIĞI KADAR)

HAZIRLANIŞI:
HAZIRLANIŞI:
KARNABAHARI ÇİÇEKLERİNE AYIRIN YIKAYIN VE BİR KENARA ALIN.KIRMIZI BİBER,HAVUÇ VE MAYDANOZU YIKAYIN VE KÜÇÜK DOĞRAYIN.BEYAZ LAHANAYI AYNI ŞEKİLDE DIŞ KABUKLARINI YIKAYIN VE İNCE İNCE DOĞRAYIN.SARIMSAKLARI SOYUN VE İKİYE BÖLÜN.BÜTÜN BU MALZEMEYİ GENİŞÇE MUTFAK LEĞENİNE ALIN HARMANLAYIN 5 KİLOLUK BİDONA DOLDURUN.SİRKE VE SUYUNU EKLEYİN.ÜZERİNDEN TUZU KOYUN VE SIKICA AĞZINI KAPATIP SERİN YERDE GÜN IŞIŞĞI ALMADAN BEKLETİN.

AİLE SOFRANIZDA AĞIZ TADIYLA YEMENİZ DİLEĞİYLE...
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder