27 Şubat 2012 Pazartesi

ACI BİBER TURŞUSU

 


ACI MİDEMİZ VE BAĞIRSAKLARIMIZ İÇİN ÇOK FAYDALI.AMA BEN NORMAL ACI DIŞINDA ÇOK NADİR TÜKETMEK ŞARTIYLA YİYEBİLİYORUM.BU TURŞU HİİİİÇÇÇ BANA GÖRE DEĞİL.AMA ÇOK ACI SEVENLER İÇİN (BABAM)SÜPER. 5 KG' LIK BİDON İÇİN;
 MALZEMELER:
 5 KG ACI BİBER

3,5 LT SU

1 KG SİRKE

1 AVUÇ TURŞULUK TUZ(ÇEKİLMİŞ KAYA TUZU)

YAPILIŞI:

BİBERLERİNİZİ YIKAYIN VE İĞNEYLE DELİN,BİDONUNUZA YERLEŞTİRİN.DERİN BİR KABA SUYU.SİRKEYİ VE TUZU ALIN,KARIŞTIRARAK ERİTİN.TAMAMEN ERİYİNCE BİBERLERİN ÜZERİNE EKLEYİN.SUYU AZSA ÜZERİNE SU EKLEYİN.AĞZINI SIKICA KAPATIN SERİN VE GÜN IŞIĞI ALMAYAN YERDE MUAFAZA EDİN.

AİLE SOFRANIZDA.AĞIZ TADIYLA YEMENİZ DİLEĞİYLE...
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder