NORMAL KURABİYE TARZINDA DEĞİL BU TARİFİM.BİRAZ SERT VE KITIR KITIR.TADI BANA DEĞİŞİK GELMİŞTİ.İLK ISIRIĞIMDA BABANEMİN KÜÇÜKKEN YEMEMİZ İÇİN YAPTIĞI PEKMEZLİ ÇÖREK TADINI ANIMSATTI.NERDEEN NEREYEE.... BALDAAAN-PEKMEZEE :))
MALZEMELER:
1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMİŞ ÇİKOLATA2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 ÇAY BARDAĞI BAL
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 SU BARDAĞI+1 ÇAY BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİNE:PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRMA KABINA ALIN VE İYİCE YOĞURUN.ELİNİZE YAPIŞMAYAN,ESNEK BİR HAMUR ELDE EDİN.CEVİZ BÜYÜKLÜĞNDE PARÇALAR KOPARTIN ELİNİZLE YUVARLAYIP YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİNİZE DİZİN.170 DERECE FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİN.
ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder