27 Şubat 2012 Pazartesi

BAYAT EKMEKTEN CUPCAKE


KAHVALTI SOFRALARI İÇİN EN UYGUN TARİF TABİİ BAYAT EKMEKLERİNİZİNDE DEĞERLENDİRME ŞEKİLLERİNDEN SADECE BİR KAÇI.GAYET LEZZETLİ OLUYO.DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM. İÇİNE YAKIŞABİLECEK NE DİLERSENİZ KOYABİLİRSİNİZ.


MALZEMELER:


  • 2 ADET YUMURTA

  • 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ

  • 1 ÇAY BARDAĞI SÜT

  • 4 TEPELEME ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

  • RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR(GÖZ KARARI)

  • KÜP DOĞRANMIŞ SUCUK(İSTEĞE BAĞLI)

  • BİR TUTAM MAYDANOZ

  • BİR TUTAM DERE OTU

  • BİR KAÇ YAPRAK ISPANAK

  • YARIM PK.KABARTMA TOZU

  • 1 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP

  • KARABİBER,TUZ

  • YETERİ KADAR KÜP DOĞRANMIŞ BAYAT EKMEK

YAPILIŞI:

  1. GENİŞ KARIŞTIRMA KABINA YUMURTAYI KIRIP ÇIRPIN.ÜZERİNE ZEYTİNYAĞ,YOĞURT,SÜT,KABARTMA TOZU,MAHLEP,KARABİBER VE YETERİ KADAR TUZU EKLEYİN TEKRAR ÇIRPIN.

  2. RENDELEDİĞİNİZ VEYE EZİLMİŞ BEYAZ PEYNİRİ KÜP KÜP DOĞRADIĞINIZ SUCUKLARI,YIKANMIŞ VE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DEREOTU,MAYDANOZ,ISPANAK İLAVE EDİN KARIŞTIRIN.

  3. EKMEKLERİ İLAVE EDİP YAVAŞ YAVAŞ TEKRAR KARIŞTIRIN.KAĞIT MUFFİN KALIPLARINA YERLEŞTİRİN VARSA MUFFİN TEPSİNİZE YOKSA MALZEMEYİ TAŞIRMADAN KAĞIT MAUFFİN KALIPLARINA NORMAL FIRIN TEPSİNİZE KOYARAK 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder