BU KAYISILAR KARSTAN GELDİLER.BAYAĞI Bİ YOL KATETTİLER ANLICANIZ:))
ÇOK HOŞ KOKULU VE LEZZETLİLERDİ.BU HALİ EŞİMİN EN ÇOK SEVDİĞİ HALİ.BU KAYISILAR DALLARINDAN KOPARTILIP GÜNEŞLENEREK KURUTULDULAR.YANİ GÜN KURUSU KAYISI ,O YÜZDEN DE ÇOK SAĞLIKLILAR.
MALZEMELER;
- YARIM KG KURU KAYISI(ÇEKİRDEKLİ, BÜTÜN KAYISIYDI)
- 11 BARDAK SU
- 5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- SUYU TENCEREYE AKTARIN,ŞEKER EKLEYİN 20-25 KAYNATIN(SUSU HALİ GİTMESİ İÇİN)
- KAYISILARI 2-3 KERE BOL SUDA YIKAYIN,
- KAYNAYAN SUYUN İÇİNE KOYUN,
- 10 DK KADAR KAYNATIN(BU SÜRE KISA TUTULABİLİR KAYISILARA BAĞLI)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder