BU KEK BENİM VAZGEÇİLMEZLERİMDEN.O NEFİS TADI VE KOKUSU HERKESİ CEZBETMİŞTİR VE BU KEK SAYESİNDE FAZLASIYLA İLTİFAT ALMIŞIMDIR ŞİMDİDE SİZLERİN BEĞENİSİNE SUNUYORUM.DENEMELİSİNİZ.
MALZEMELER;
3 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI GÜL SUYU
2 LİMONUN SUYU VE RENDELENMİŞ KABUĞU
1,5 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI MISIR UNU
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
GÜL SUYU ŞERBETİ İÇİN;
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI GÜL SUYU
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK SU
1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
YAPILIŞI:
ŞERBETİMİZ İÇİN OLAN MALZEMELERİMİZİ LİMON SUYU HARİÇ BİR TENCEREYE KOYUP BİR KAÇ TAŞIM KAYNATIYORUZ.ÖZLEŞMELERİ YETERLİDİR KAYNAYIP BAL GİBİ OLMAYACAK.KAYNADIKTAN SONRA LİMON SUYUNU İLAVE EDİP BİR KAÇ TAŞIM KAYNATIP HAZIRLIYORUZ.
KULLANACAĞIMIZ KEK KALIBIMIZI YAĞLAYIP,UNLAYIP VE FAZLA UNUNDA ALDIKTAN SONRA BİR KENARDA BEKLETİYORUZ.
TEZGAHIMIZA 2 ADET KARIŞTIRMA KABI ALIP BİRİNE TOZ OLAN UN,MISIR UNU VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.DİĞERİNEDE SIVI MALZEME OLAN YUMURTALARIMIZI KIRIP TOZ ŞEKER İLE BEYAZLAŞIP KÖPÜK KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPIYORUZ.ARDINDAN YOĞURT,SIVIYAĞ,GÜL SUYU,LİMONUN SUYU VE KABUKLARINI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.TOZ OLAN KARIŞIMI ,YUMURTALI KARIŞIMA EKLEYİP İYİCE ÇIRPIYORUZ 180 DERECELİK FIRINDA İLK 20 DK FIRIN KAPAĞINI HİÇ AÇMADAN KÜRDAN VB. BATIRIP ÇIKARTTIĞIMIZDA TEMİZ ÇIKANA DEK PİŞİRİYORUZ.
KEKİMİZ ILIDIKTAN SONRA BİR KAÇ YERİNDEN KÜRDANLA DELİKLER AÇIP ILIK ŞERBETİ YEMEK KAŞIĞIYLA KEKİMİZE DÖKÜYORUZ.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder