18 Şubat 2012 Cumartesi

RENDELENMİŞ ELMALI KEK




"ÖMÜR KISADIR,VAKİT DARDIR,GÜN GEÇİP GİTMEKTEDİR.VAKİT İÇİNDE FAZLA BOŞ ZAMAN YOKTUR."

MALZEMELER:

3 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN(3 -3,5 SU BARDAĞI)

İÇİ İÇİN:

3 ADET ELMA
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
DİLERSENİZ CEVİZ DE EKLEYEBİLİRSİNİZ

YAPILIŞI:

KEKİMİZİN İÇİNE EKLEYECEĞİMİZ İÇ MALZEMENİN SOĞUK OLMASI İÇİN ÖNCE ONU HAZIRLIYORUZ.KABUKLARI SOYULMUŞ ELMALARIMIZI RENDELİYORUZ TEFLON TAVAMIZA ALIP ÜZERİNE TARÇIN VE ŞEKERİMİZİ KOYUP KENDİ SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ VE SOĞUMASI İÇİN BEKLETİYORUZ.

KULLANACAĞIMIZ KEK KALIBINI DA YAĞLAYIP UN SERPİŞTİRDİKTEN SONRA(FAZLA UNUNU ALMAYI UNUTMADAN) ONUDA  BEKLETİYORUZ.

YUMURTA VE ŞEKERİ ÜZERİ BEYAZ KÖPÜK KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPIYORUZ.ÜZERİNE SIVIYAĞ,YOĞURT,VANİLYA EKLİYORUZ VE SÜREKLİ KARIŞTIRIYORUZ ALDIĞI KADAR UNU VE KABARTMA TOZUNU KATIP AKIŞKAN BİR KEK HAMURU ELDE EDİYORUZ

HAZIRLADIĞIMIZ KEK KALIBINA HAMURUMUZUN YARISINI DÖKÜP İÇ HARCAMIZI HAMURUN ÜZERİNE YAYIYORUZ VE KALAN HAMURU DA ÜSTÜNE İLAVE EDİYORUZ.170 DERECELİK FIRINDA 20 DK FIRINIMIZIN KAPAĞI AÇILMADAN  İÇİNE SOKTUĞUMUZ BIÇAK VS .TEMİZ ÇIKANA DEK KEKİMİZİ PİŞİRİYORUZ.

AFİYET OLSUN...

NOT:İÇ HARCIMIZI KEKİN ARASINA DEĞİL DE HAMURUN İÇİNEDE EKLEYEBİLİRDİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder