25 Nisan 2012 Çarşamba

KARNABAHAR SALATASI

Çok şahane bir salatayla daha karşınızdayım.Mevsimi geçmeden yapın yiyin lütfen.Genelde karnabaharı bu şekilde tüketmeye alışık değiliz gördüğüm kadarıyla.haşlaa ve ardından kızartma olarak tüketiliyor.siz birde çiğden salatasını yapın.tadı acayip yerinde....

MALZEMELER;
  • küçük çiçeklere ayrılmış karnabahar
  • 2 havuç -soyulmuş ve halka doğranmış
  • 2 kırmızı biber -halka doğranmış
  • 2 yeşil biber-halka doğranmış
  • 4-5 dal taze soğan
  • yarım demet dereotu-ince kıyılmış
  • yarım demet maydanoz-ince kıyılmış
SOSU İÇİN;
  • 1,5 Limonun suyu
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
HAZIRLANIŞI;
  • Bütün sebzeleri yıkayıp doğrayın ,karıştırın
  • servis zamanında sosunu ilave edin.
AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder