HAMUR KIZARTMASINDAN SONRA YAPTIĞIMIZ UN HELVASI.
HAYLİ ÇOK YAPMIŞTIK.2 VEYA 3 KİŞİLİK YAPACAKSANIZ 4-5 KAŞIK SİZİN İÇİN YETERLİ OLACAKTIR.
MALZEMELER;
- SERVİS KAŞIĞIYLA TEPELEME 7 KAŞIK UN
- 3 BARDAK TOZ ŞEKER
- 4 BARDAK SICAK SU
- 2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
HAZIRLANIŞI;
- GENİŞ TAVANIZA SIVIYAĞI KOYUN,
- ÜZERİNE UNU EKLEYİN VE ATEŞE KOYUN
- EZEREK VE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK AĞIR ATEŞTE UNUN RENGİ KAHVERENK OLANA DEK DEVAM EDİN,
- RENGİ DÖNMESİNE YAKIN ŞEKERİ İLAVE EDİN KARIŞTIRIN
- RENGİ DÖNÜNCE SUYU İLAVE EDİN VE DEVAMLI KARIŞTIRIN,
- SUYUN TAMAMINI İLAVE ETTİKTEN SONRA YİNE AĞIR ATEŞTE DEVAMLI BASTIRARAK EZE EZE KARIŞTIRIN (BAYAĞI MEŞEKKATLİ)
- PÜRÜZSÜZ HAL ALDIĞINDA İŞLEM TAMAM DEMEKTİR.
- BEN KAŞIKLA ŞEKİL VERDİM SİZ DİLEDİĞİNİZ ŞEKLİ VERİP AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder