2 Mart 2012 Cuma

UN HELVASI



HAMUR KIZARTMASINDAN SONRA YAPTIĞIMIZ UN HELVASI.
HAYLİ ÇOK YAPMIŞTIK.2 VEYA 3 KİŞİLİK YAPACAKSANIZ 4-5 KAŞIK SİZİN İÇİN YETERLİ OLACAKTIR.



MALZEMELER;
  •  SERVİS KAŞIĞIYLA TEPELEME 7 KAŞIK UN
  • 3 BARDAK TOZ ŞEKER
  • 4 BARDAK SICAK SU
  • 2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
HAZIRLANIŞI;
  • GENİŞ TAVANIZA SIVIYAĞI KOYUN,
  • ÜZERİNE UNU EKLEYİN VE ATEŞE KOYUN
  • EZEREK VE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK  AĞIR ATEŞTE UNUN RENGİ KAHVERENK OLANA DEK DEVAM EDİN,
  • RENGİ DÖNMESİNE YAKIN ŞEKERİ İLAVE EDİN KARIŞTIRIN
  • RENGİ DÖNÜNCE SUYU İLAVE EDİN VE DEVAMLI KARIŞTIRIN,
  • SUYUN TAMAMINI İLAVE ETTİKTEN SONRA YİNE AĞIR ATEŞTE DEVAMLI BASTIRARAK EZE EZE KARIŞTIRIN (BAYAĞI MEŞEKKATLİ)
  • PÜRÜZSÜZ HAL ALDIĞINDA İŞLEM TAMAM DEMEKTİR.
  • BEN KAŞIKLA ŞEKİL VERDİM SİZ DİLEDİĞİNİZ ŞEKLİ VERİP AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder