2 Mart 2012 Cuma

SÜTLÜ HAMUR KIZARTMASI



'Rabbim size başta sağlık, huzur olmak üzere her şeyin hayırlısını ve yüreğinize yüreğiyle geleni nasip etsin. (Amin)... HAYIRLI CUMALAR."


ANNEMLE OTURURKEN CANIMIZ SIKILDI.KENDİMİZİ MUTFAKTA BULDUK.EV HANIMIYIZ MALUM.ASLINDA ÇOK ÇALIŞMAK İSTİYORUM AMA BİR TÜRLÜ NASİP OLMUYOR.ELBETTE VARDIR BİR ZAMANI SABIR VE KISMET DİYORUM.BODRUMDA HAVALAR O KADAR SOĞUK Kİ BU HAFTA DONDUK.HER KIŞ 1 HAFTAYA YAKIN BÖYLE BİR SOĞUK YAŞIYORUZ BURDA.KEŞKE KAR YAĞSADA BU KADAR ÜŞÜDÜĞÜMÜZE ÜZÜLMESEK.HİÇ BİR YEE ÇIKAMIYORUZ.SOĞUK BİR YANDAN ŞİDDETLİ RÜZGAR BİR YANDAN.YÜKSEK AĞAÇLARA RÜZGAR ÇARPARKEN ÇIKARTTIĞI O UĞULTU İSE GECELERİ UYUTMUYOR O DENLİ SERT HAVALAR ANLICANIZ.AMA GEÇEN PAZAR HAVA O KADAR GÜZELDİKİ YALIKAVAĞA İNİP,SAHİL KENARINDA ANNEM VE OĞLUMLA BERABER GÜNÜN TADINI ÇIKARTMIŞTIK.O GÜZELİM HAVANIN ARDINDAN BU HAVA BİZİ BİRAZ BOZDU:))
NEYSE MUTFAĞA DÖNEYİM!DEDİK Bİ TATLI Bİ TUZLU YAPALIM.NE YAPALIM DERKEN ORTAYA BU ÇIKTI.VE BİRE UN HELVASI....

MALZEMELER;
  • 5 SU BARDAĞI UN
  • 2 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
PEYNİRLİ OLARAK POĞAÇA GİBİ KIZARTMAK İSTERSENİZ İÇİ İÇİN PEYNİR,ÇEŞİTLİ BAHARATLAR VEYA MAYDONOZ VB.

HAZIRLANIŞI;
  • YOĞURMA KABINA UN,TUZ VE KABARTMA TOZUNU ELEYİN,
  • ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIN.
  • SÜTÜ AZAR AZAR İLAVE EDEREK YOĞURUN,
  • HAMUR ÖZLEŞMEDEN ÖNCE BİRAZ SERT OLACAKTIR,ÇOK İYİ YOĞURMALISINIZ UZUN UZUN,
  • HAMUR UZUN YOĞURMANIZ SONUCUNDA ÖZLEŞİP KIVAMINI ALACAKTIR,
  • ÜZERİNİ STREÇLE ÖRTÜP 10 DK DİNLENDİRİN.
  • SÜRE SONUNDA HAMURDAN PARÇALAR ALARAK UNLANMIŞ TEZGAHTA BİSKÜVİ HAMURUNDAN BİRAZ DAHA KALIN OLACAK ŞEKİLDE AÇIN,EĞER İNCE AÇARSANIZ KIZARDIĞINDA KURU KURU OLUR.YUMUŞAK GELMESİ İÇİN BİRAZ KALIN OLMASI GEREKİYOR,
  • İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KESEREK KIZARTIN.
  • PEYNİRLİ OLANLAR İÇİNSE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIN,
  • AVUÇ İÇİ GENİŞLİKTE AÇIN ORTASINA HARÇ KOYUN VE KIZARTIN.SADE KIZARTTIĞINIZ HAMURUN KALINLIĞI KADAR OLSUN.NE ÇOK İNCE NE DE ÇOK KALIN.

BU DA PEYNİRLİ OLANLAR.

              SÜTLE YOĞURULDUKLARINDAN DOLAYI TATLARI Bİ BAŞKA GÜZELDİ.



AFİYET OLSUN.....

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder