3 Mart 2012 Cumartesi

TURUNÇ REÇELİ











BU BÖLÜM ASLINDA EN SEVDİĞİM BÖLÜM.NERDEYSE HER ŞEYİN REÇELİNİ YAPTIM BU GÜNE KADAR. KEŞKE BLOG AÇICAKSIN ŞUNLARI FOTOLA DİYEN BİRİ ÇIKSAYDI KARŞIMA:( SAĞLIK OLSUN TEKER TEKERAZ AZ YAPICAM YİNE HEPSİNDEN VE AŞAMALI OLARAK KOYUCAM BLOGUMA İNŞALLAH.ALLAH KISMET EDERSE.TURUNÇ REÇELİNİ DENEMEMİŞTİM.EN SON GREYFURT REÇELİNİ YAPTIM.5 GÜN SUDA BEKLETMEME RAĞMEN ÇOK AZ ACILIĞI KALMIŞTI AMA GÖRÜNTÜ YERİNDE OLMUŞTU.TURUNÇ MEYVESİ MAALESEF Kİ YENMİYOR ÇOK ACI VE İNSANIN AĞZINI KAMAŞTIRIYOR.TURUNÇ AĞACI BÜTÜN TURUNÇGİLLERİN ANNESİ OLARAK BİLİYORUM.TURUNÇ MEYVESİ YENMEDİĞİNDEN BU AĞACA NE AŞILANIRSA ONU VERİYOR.LİMON
.....VE GELELİM TURNÇ REÇELİNİN TARİFİNE.

MALZEMELER;
  • 3 KİLO TURUNÇ
  • 2 KİLO TOZ ŞEKER
  • 1 LİMON
  • 1,5 LT SU
HAZIRLANIŞI:
  • RENDENİN İNCE TARAFIYLA TURUNÇLARIN DIŞ KABUKLARINI BEYAZ ZARINI ZEDELEMEDEN RENDELEYİN
  • PORTAKAL DİLER GİBİ DİLİMLEYİN VE 2-3 KERE SUYUNU DEĞİŞTİREREK HAŞLAYIN
  • SÜZÜN VE KALIN İĞNEYLE KABUKLARI RULO GİBİ KIVIRARAK İPE DİZİN
  • KOLYE GİBİ İKİ UCU BİRBİRİNE BAĞLAYIN,
  • 5 GÜN BOYUNCA GÜN AŞIRI SUYUNU DEĞİŞTİREREK SUDA BEKLETİN
  • 5.GÜNÜN SONUNDA 1,5 LT SUYU DERİN TENCEREYE ALIN
  • ŞEKERİ ÜZERİNE EKLEYİN VE KAYNATIN
  • SU AĞIRLAŞINCA (NORMAL HALİNDEN BİRAZ DAHA KOYUYSA ZATEN  RENGİ SARI OLACAKTIR)İPİNDEN ÇIKARMADAN KABUKLARIN SUYUNU ÜZERİNE BASTIRRAK SIKTIKTAN SONRA KAYNAYAN SUYA EKLEYİN
  • 1-1,5 SAAT KAYNAYACAK,
  • RENGİ PARLAKLAŞIP ŞEFFAFLAŞINCA LİMONU SIKIN VE 4 'E BÖLÜP EKLEYİN.20 DK YAKINDA BU ŞEKİLDE KAYNATTIKTAN SONRA REÇELİNİZ OLMUŞ DEMEKTİR.
  • İPİ SIYIRARAK ÇIKARTIN VE BIÇAKLA DİLİMLEYİN
  • EĞER İPE SIKI SARMIŞSANIZ KESİNLİKLE AÇILMAZLAR.
  • DİLERSENİZ HİÇ DOĞRAMADANDA TÜKETEBLİRSİNİZ.



AFİYET OLSUN.....

2 yorum:

  1. çok guzel olmus canım ellerıne sağlık harıka bır mutfak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize çok memnun oldum çok teşekkür ederim

      Sil