17 Mart 2012 Cumartesi

SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KEK

‎''Vefâ nedir, bilir misin?
Vefâ arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır.
Vefâ; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır.
Vefâ ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife
almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır.''
(Hz. Mevlana)








En sevdiğim kek tariflerinden biri.İçi çok lezzetli ama bana göre dışının  tadı da bambaşka.Kime ikram ettiysem fazla fazla yediler.Tahmin edin lezzetini artık.Tabi bir yerdede damak zevki...


MALZEMELER;
  1. 4 adet yumurta
  2. 1,5 su bardağı toz şeker
  3. yarım su bardağı sıvıyağ
  4. 1 su bardağı süt
  5. yarım su bardağından 1 parmak fazla tahin
  6. Aldığı kadar un(2,5 su bardağı kadar)
  7. 1 pk kabartma tozu
  8. Kaplamak için beyaz susam

HAZIRLANIŞI;
  1. Yumurtaları tozşekerle beyaz köpük köpük olana dek çırpın
  2. Üzerine bütün sıvıları koyun ve tekrar çırpın 
  3. Unu kontrollü olarak azar azar kabartma tozu ile birlikte çırparak ekleyin,
  4. Kalıbınızı katı margarinle yağlayın ve her yerine susam serpiştirin,
  5. Hamuru kalbınıza dökün170 derecede ilk 20 dk fıın kapağını hiç açmadan,
  6. Kontrol için batırdığınız kürdan vb.temiz çıkana dek pişirin.
TÜM SEVDİKLERİNİZLE BERABER MUTLU KALIN,AFİYETTE OLUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder