En sevdiğim kek tariflerinden biri.İçi çok lezzetli ama bana göre dışının tadı da bambaşka.Kime ikram ettiysem fazla fazla yediler.Tahmin edin lezzetini artık.Tabi bir yerdede damak zevki...
MALZEMELER;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağından 1 parmak fazla tahin
- Aldığı kadar un(2,5 su bardağı kadar)
- 1 pk kabartma tozu
- Kaplamak için beyaz susam
HAZIRLANIŞI;
- Yumurtaları tozşekerle beyaz köpük köpük olana dek çırpın
- Üzerine bütün sıvıları koyun ve tekrar çırpın
- Unu kontrollü olarak azar azar kabartma tozu ile birlikte çırparak ekleyin,
- Kalıbınızı katı margarinle yağlayın ve her yerine susam serpiştirin,
- Hamuru kalbınıza dökün170 derecede ilk 20 dk fıın kapağını hiç açmadan,
- Kontrol için batırdığınız kürdan vb.temiz çıkana dek pişirin.
TÜM SEVDİKLERİNİZLE BERABER MUTLU KALIN,AFİYETTE OLUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder