9 Mart 2012 Cuma

SALÇASIZ PATATES OTURTMA



PATATES HEM ÇABUK PİŞEN HEMDE HAZIRLANIŞI EN KOLAY YEMEKLERİN BAŞINDA GELİYOR BENCE.BU YEMEĞİ ELTİMDEYKEN ONCA MİSAFİRLERİ İÇİN YAPTIK.HER KESKOCA GUŞHANE TENCERESİNDEN İKİŞER TABAK YİYİNCE İKİMİZEDE BU TABAK KALDI.HELAL HOŞ OLSUN.....
MALZEME LİSTESİNİ BEN 4 KİŞİLİK VERİCEM.SİZ FERT SAYINIZA GÖRE ÇOĞALTIRSINIZ.


MALZEMELER;
  • 6 ADET ORTA BOY PATATES
  • YARIM KİLODAN FAZLA AZ KEMİKLİ PARÇALANMIŞ KIRMIZ ET
  • 1,5 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
  • TUZ,KEKİK,PUL BİBER KARABİBER VB.
HAZIRLANIŞI;
  • ETLERİ TENCERENİZE ALIN BAHARATLARINI KATIP KENDİ SUYUNU ÇEKENE KADAR HAŞLAYIN
  • PATATESLERİ SOYUP YIKAYIN BÜYÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN
  • HAŞLANAN ETLERİN (ETLERİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDİN,PİŞMEMİŞ VE SUYUNU ÇEKMİŞSE ÜZERİNE KONTROLLÜ OLARAK SICAK SU EKLEYİN)ÜZERİNE PATATESLERİ  KOYUN SU VE TUZUNU EKLEYİN
  • SUYUNU ÇEKİNCE PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDİN BAHARAT TADI EKSİK OLABİLİR.EKSİKSE ÜZERİNE EKLEYİN.
KURU SOĞAN EKLEMEDİM DİLERSENİZ EKLEYEBİLİRSİNİZ

AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder