MALZEMELER;
- 1 PK margarin(1 Su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağda olur)
- 1 LT süt
- 1 Su bardağı un
- 1 PK vanilya
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 PK kedi dili büskivi(bimden aldım 1 pk 2 'li )
- 2 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 2 Portakalın sıkılmış suyu
- 2 çorba kaşığı şeker
- Yağı tencereye alın ve eritin
- Eriyince unu koyun ve hızlıca karıştırn
- Devamlı karıştırarak sütü ekleyin,şekeride koyarak pişirin.
- 1-2 tur blendrdan geçirin(yoksa ağır nateşin üzerinde indirmeden hızlı hızlı durmadan çırpın)
- İçine 2 portakalı rendeleyin kenarda bekletin
- Kabuklarını rendelediğiniz portakalları sıkın ve cezveye koyun
- Şekeri üzerine ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın, ıstın.
- Büskivitleri 1 kat dizin,tatlı kaşık ile üzerlerine portakal suyunu dökerek yedirin,
- Muhalebiyi üzerine dökün ve aynı işlemi 2. katada uygulayın,
- Dışarda ılıdıktan sonra buzdolabına koyun, bekletin.
AYNI MUHALLEBİDEN KALMIŞ KEKİMİ PARÇALAYIP ISLATARAK ÜZERİNE DÖKTÜM VE ÇOK GÜZEL OLDU.
AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder