7 Mart 2012 Çarşamba

PORTAKALLI KEDİ DİLİ

CANIM OĞLUM BU BÜSKİVİTLERİ GÖRÜNCE DAYANAMAZ YER.BENDE KURU KURU YEMESİN DİYE ONU BU HALE GETİRDİM...SİZDE DENEYİN TADINI ALAN ÇOK BEĞENDİ...

MALZEMELER;
  1. 1 PK margarin(1 Su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağda olur)
  2. 1 LT süt
  3. 1 Su bardağı un
  4. 1 PK vanilya
  5. 1,5 su bardağı şeker
  6. 2 PK kedi dili büskivi(bimden aldım 1 pk 2 'li )
  7. 2 portakalın rendelenmiş kabuğu
BÜSKİVİTİ ISLATMAK İÇİN;
  1. 2 Portakalın sıkılmış suyu
  2. 2 çorba kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI;
  1. Yağı tencereye alın ve eritin
  2. Eriyince unu koyun ve hızlıca karıştırn
  3. Devamlı karıştırarak sütü ekleyin,şekeride koyarak pişirin.
  4. 1-2 tur blendrdan geçirin(yoksa ağır nateşin üzerinde indirmeden hızlı hızlı durmadan çırpın)
  5. İçine 2 portakalı rendeleyin kenarda bekletin
  6. Kabuklarını rendelediğiniz portakalları sıkın ve cezveye koyun
  7. Şekeri üzerine ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın, ıstın.
  8. Büskivitleri 1 kat dizin,tatlı kaşık ile üzerlerine portakal suyunu dökerek yedirin,
  9. Muhalebiyi üzerine dökün ve aynı işlemi 2. katada uygulayın,
  10. Dışarda ılıdıktan sonra buzdolabına koyun, bekletin.

AYNI MUHALLEBİDEN KALMIŞ KEKİMİ PARÇALAYIP ISLATARAK ÜZERİNE DÖKTÜM VE ÇOK GÜZEL OLDU.




AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder