22 Mart 2012 Perşembe

ANAM BABAM USULÜ KISIR

HERKESİN SEVEREK YEDİĞİ,GENELDE HANIMLARIN GÜNLERİNİ SÜSLEYEN, ÖĞLEN OTURMALARININ VAZGEÇİLMEZİDİR KISIR. EN SEVDİĞİM HALİ ANNEMİN ELİNDEN OLMASI BAŞKA Bİ TAT BAŞKA Bİ LEZZET.BENDE ANAM BABAM USULÜ YAPTIM BU KISIRI.TABAK TABAK YENDİ BİRİ BİTTİ İKİNCİSİ İSTENDİ:)
KISIRIN İÇİNE DOMATES,SALATALIK,KORNİŞON TURŞU HATTA KIRMIZI LAHANA VB ENVAYİ ÇEŞİT SEBZE KOYANLAR DA VAR.HERKESİN KENDİ DAMAK TADI.TABİİ HERKESİNDE DİYECEĞİ ŞEY ASIL HAKİKİ KISIR BENİMKİ:)
 MALZEMELER:
  • 2,5 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
  • BULGURU ISLATMAK İÇİN SICAK SU
  • 2 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
  • SOĞANLARI KAVURMAK İÇİN SIVIYAĞ
  • KISIRIN ÜZERİNE EKLEMEK İÇİN ZEYTİNYAĞ
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
  • 4-5 DAL YEŞİL SOĞAN
  • 10-12 YAPRAK MARUL
  • DİLEDİĞİNİZ YEŞİLLİK DE OLABİLİR
  • LİMON
  • TUZ
  • DİLEDİĞİNİZ BAHARAT
YAPILIŞI:

  • İNCE BULGURUNUZU DERİN SALATA KASESİNE ALIN, ÜZERİNİ GEÇİCEK KADAR SICAK SU EKLEYİN, AĞZINI KAPATIP DEMLENMEYE BIRAKIN.
  • TENCERENİZE YETERİ KADAR SIVI YAĞI KOYUN VE BAŞ SOĞANLARI KÜP KÜP DOĞRAYIN.DİRİLİĞİNİ KAYBEDENE KADAR KAVURUN
  • ÜZERİNE DOMATES VE BİBER SALÇANIZI EKLEYİN KARIŞTIRIN.DİLERSENİZ ÇEŞİTLİ BAHARATLAR EKLEYEBİLİRSİNİZ.SUYUNU ÇEKMİŞ OLAN BULGURLARI SOĞANLARIN ÜZERİNE EKLEYİP SALÇAYI YEDİRENE KADAR KARIŞTIRIN.
  • SALÇA TAMAMEN KAYBOLUP BULGUR KIRMIZI OLUNCA İŞLEM TAMAMDIR.KARIŞTIRMA KABINA ALIN VE ARA ARA KARIŞTIRIP ILITIN.
  • DİĞER TARAFTA SOĞAN VE MARULLARI YIKAYIP( VB YEŞİLLİKTE OLABİLİR) SUYUNU SÜZÜN.MARULLARI ÖNCE UZUNLAMASINA SONRA ENİNE,SOĞANLARIDA İNCE İNCE KIYIN.
  • ILINMIŞ OLAN BULGURA EKLEYİN VE HARMANLAYIP İYİCE KARIŞTIRIN,
  • ÜZERİNE YETERİ KADAR TUZ,ZEYTİN YAĞ,LİMON EKLEYİP TEKRAR KARIŞTIRIN.
  • TAMAMEN SOĞUYUNCA KISIRINIZI SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder